Waarom ik verliefd ben op Ellie Lust

SPOILERALERT: Als je aflevering 4 van Wie is de Mol nog niet hebt bekeken, kom dan later even terug! Want spoilers zijn echt helemaal nooit leuk. Zo vertelde een klasgenootje van mij laatst exact wie er het loodje leggen in mijn favoriete serie. En bedankt. Heel fijn.

wie is dee mol

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben stiekem een beetje verliefd. Op Ellie Lust. Woordvoerder van de Amsterdamse politie.

De eerste keer dat ik Ellie zag, was bij Opsporing Verzocht. Mijn innerlijke feminist maakte drieduizend loopings, want hoe cool is het dat een vrouw de Amsterdamse politie vertegenwoordigd? Super cool natuurlijk.

Maar de echte liefde ontstond op het moment dat Ellie besloot mee te doen aan Wie is de Mol. Heel even twijfelde ze hierover, zei ze tegen het AD, want hè, je bent van de politie. Moet je dan wel gaan lopen mollen? Vooral na de commotie met de politiemol werd dit een riskante stap. Maar Ellie en haar baas besloten samen dat het de politie juist goed zou kunnen doen. En daar hebben ze ook gelijk in. Want we hebben gigantisch veel geleerd van Ellie Lust!

ellie lust3

  1. Etherdiscipline

Iedereen die Wie is de Mol een keer heeft gezien, weet dat het portofoongebruik nooit echt van een leien dakje gaat. De Mol ramt lekker de hele tijd op de knop, niemand luistert naar elkaar en iedereen wordt helemaal gek van de porto’s. Maar Ellie niet.

Want bij de politie is het noodzakelijk om goed om te gaan met de porto! De porto hoort bij de politie! En dus gaf Ellie iedereen een lesje etherdiscipline. Zodat niemand met die porto’s zou kunnen f*cken.

  • We zetten hem allemaal op dezelfde frequentie
  • Als je iemand wilt spreken, dan roep je elkaar aan: “Spreek ik Rob? Kom is uit voor Ellie!”
  • Begin pas met babbelen als de ander aangeeft dat hij of zij je hoort

Dankjewel Ellie. Dit komt vast nog een keer van pas!

etherdiscipline

  1. Met de klok mee

Ellie begint elke zin met “Wij bij de politie…” En bij de politie wordt elke steen omgekeerd. En dus besloot Ellie in plaats van het verlichte pad naar het klooster te volgen, om elke steen in de tuin om te keren. Met de klok mee natuurlijk, want zo gebeurt dat bij de politie.

Op Twitter werden er intussen honderden tweets aan Ellie’s actie gewijd. Of zoals @Silvinio tweette: “Ik denk dat Ellie straks een drugskartel oprolt. Zomaar, per ongeluk.”

Helaas werden er geen jokers gevonden en had Ellie alle informatie binnen in het klooster gemist. Shit. Maar hee, Ellie heeft wel het tv fragment van het jaar gecreëerd.

met de klok mee

  1. Maar El, natuurlijk kun je dat wel!

Bij Ellie’s laatste opdracht moest Ellie een rots beklimmen. Helaas kwam ze op een gegeven moment vast te zitten. Even dacht Ellie aan opgeven, want dit was niet te doen. Zachtjes riep ze al naar beneden dat ze het niet kon doen. Maar toen dacht Ellie:

Maar El, natuurlijk kun je dat wel!

EN HOP, ELLIE BEKLIMT DE ROTS. Als ik ook maar 10% van Ellie’s zelfverzekerdheid zou mogen hebben, dan zou ik dus echt vet blij zijn. Stiekem willen we allemaal een beetje Ellie Lust zijn. Wat een topwijf.

Mijn hart is gebroken. Het rode scherm verscheen voor mijn heldin. Nu moet ik leven zonder Ellie op de zaterdagavond. Misschien moet ik wat meer Opsporing Verzocht kijken dan maar. Shit.

Lieve Ellie, als je dit leest: ik mis je. Wil je misschien een kopje thee met mij drinken in Amsterdam? En mij dan alles vertellen over etherdiscipline? Dat zou wel echt ultiem zijn.

ellie lust2

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *