Youtube schatten #16

Goeiemorgen allemaal! Ik begin de herfst al een beetje te voelen. Aan de ene kant vind ik dat heel stom, omdat het nu weer kouder wordt, aan de andere kant vind ik het heel gezellig! Nu kan ik fijn weer kaarsjes aansteken, onder een dekentje kruipen en stiekem al pepernoten eten. En kerstverlichting ophangen. Nee okee, daar wacht ik nog wel even mee. Tot november dan.

Het eerste filmpje laat zien dat iedereen wel eens een foutje maakt. Ook als je weervrouw bent bij het RTL nieuws. En nee, ik bedoel niet een foutje in de weersvoorspelling, want dat gebeurt wel vaker: “Fuck dat wilde ik helemaal niet zeggen” RTL weer.

Als we het dan toch over het weer hebben: ik ben nooit zo goed met het weer. Ik kleed me altijd of te warm, of te koud aan en ik heb altijd een paraplu bij me als het niet regent. En ja, ik kijk altijd braaf naar de weersvoorspelling. Maar als de voorspelling 16 graden is, heb ik geen idee hoe koud of warm dat nou echt is. Moet ik dan een extra vestje aan? Kan ik in een shirtje naar buiten? Moet ik een winterjas aan?

Het zou fijn zijn als de weersbericht mij precies vertelt wat ik aan moet. Dat zou echt veel gedoe schelen. First world problems. Eén van mijn favoriete Youtubers herkent deze struggle: How Weather Reports Should Be.

Ja! Dit is precies wat ik bedoel. Maar genoeg over het weer, laten we vandaag afsluiten met een walvis. Hebben jullie de documentaire Blackfish al gezien? Zo niet, nu even doen. Misschien schrijf ik hier binnenkort een artikel over, want deze documentaire heeft mij zo ontzettend boos gemaakt. En dat terwijl ik nooit boos ben.

Blackfish is een documentaire die laat zien hoe Seaworld omgaat met orka’s. De orka’s worden wanneer ze klein zijn gevangen en meegenomen naar dit soort parken. Daar worden ze op een vreselijke manier getraind, in een heel klein bad gestopt en moeten ze achterlijke kunstjes doen. Als je ooit naar Amerika gaat, ga alsjeblieft nooit naar Seaworld. En kijk Blackfish.

De volgende walvis leeft gelukkig in het wild en heeft een fantastische timing: Blue Whale’s Perfect Comic Timing! – Big Blue Live – #EarthOnLocation – Earth Unplugged

Nog niet uitgekeken? Mooi! Afgelopen week plaatste ik op mijn Youtube kanaal een vlog van mijn dagje in de Efteling! Nooit meer een filmpje missen? Abonneer je dan hier op mijn Youtube kanaal.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

11 thoughts on “Youtube schatten #16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *