Man v.s. Vrouw: Over een break-up heen komen

Oh god. Je relatie is net uitgegaan. Ineens voel je jezelf verloren, want wie ben je eigenlijk zonder de ander? Hoe voelde het ook alweer om alleen te zijn? En wat moet je nu doen?

Een break-up sucks en is voor niemand leuk. Zelfs van de relaties die ikzelf heb verbroken, ben ik nog best wel verdrietig geweest. Laat staan dat iemand het met mij uitmaakte, het liefst verstopte ik me de hele dag in een hoekje terwijl ik huilend meezong met Adele (Never mind *snik* I’ll find *snik*, someone like youuu *snik*). Gelukkig wisten mijn beste vrienden mij altijd op te vrolijken, door een film van Winnie the Pooh op te zetten en een flinke bak stroopwafelijs voor mij te fixen. Lieverds.

Ik had altijd het gevoel dat mannen deze situatie heel anders aanpakten. Terwijl ik nog in mijn hoekje zat, stond mijn ex-vriend alweer in de kroeg met een ander meisje te zoenen. Dit kan natuurlijk aan hem liggen, maar dit kan ook aan mannen in het algemeen liggen. Tijd om het te onderzoeken, met mijn ElfiSelfie panel:

Wat doe jij om over een break-up heen te komen?

As always, ladies first

Eens even kijken of de dames mijn passie voor Adele delen bij een break-up.

Leuke dingetjes doen met vriendinnen, enorm slechte dramafilms kijken, seks met je ex (of een ander random, mannelijk, aantrekkelijk en lief schepsel) en extra hard sporten!

Moet ik weer even denken aan vorig jaar, toen ging mijn relatie van anderhalf jaar uit.. Voor mij was het heel kut, want ik zag het niet aankomen. Gelukkig zijn we als vrienden uit elkaar gegaan. Maar ik had het er natuurlijk nog wel moeilijk mee, dus ik ging met m’n vriendinnen leuke dingen doen om niet de hele tijd over hem na te denken. In het begin gingen er bakken ijs en repen chocola doorheen, maar dat is gelukkig weer afgenomen. Ik ging sporten en dat was de perfecte afleiding. Nu ben ik weer helemaal gelukkig!

Ik ben tot nu toe eigenlijk de persoon geweest die de relatie altijd beëindigde, dus ik ben wel verdrietig enzo, maar dat is dan omdat ik het zielig vind voor die persoon en het jammer is dat een tijd samen afgesloten wordt. Geen dramatisch huilbui, jankfilm, chocola en ijseetbuien bij mij haha.

Heel veel met vriendinnen bellen, al het verdriet eruit gooien en op de bank zitten met de slechtste films (Notebook voor de 10de keer is prima). Daarna moet je gewoon gaan bedenken hoe geweldig je leven nu weer is. Wát een vrije tijd en zoveel leuke jongens om te zien. Achter de wolken schijnt de zon en die schijnt heel hard.

Ik benut mijn passie! Ik heb een liefde voor koken en mensen bij elkaar brengen door middel van eten. Nadat ik wekenlang heb liggen snotteren en huilen. Maar als ik anderen blij zie, ben ik zelf ook blij.

Vriendinnen zijn volgens de dames hard nodig om een break-up door te komen. Naast een dramafilm natuurlijk. Maar ook hard gaan sporten om aan iets anders te denken, helpt de dames door deze periode heen. En eh, één van de vrouwen noemde seks met je ex. Hier schrijf ik ooit nog wel een apart artikeltje over.

letitgo

Hello there gents

Hoe verwerken mannen een slechte break-up? Ook met ijs en een jankfilm?

Gamen, bier zuipen, feestjes pakken, flink aan de drugs, seks hebben met een random iemand. Dus eigenlijk zuipen, snuiven en rondneuken. Oh ja, ik zou ook Tinder aanmaken.

Gamen en uitgaan. Of flink seks hebben met een random iemand. Lucht altijd op.

Rebounden, heel hard rebounden! Op alles wat gewillig en conform enige maatstaf is. En dan persoonlijk heb ik vaak dat ik dom iets begin met een soort van leuk meisje. Veel te vroeg en overbodig.

Als ik een break-up meemaak, dan block en verwijder ik alles van dat ene meisje, zodat niks me aan haar doet herinneren. Verder hou ik me bezig met dingen die ik dagelijks doe zoals bijvoorbeeld sporten, zodat ik niet zo snel aan haar ga denken. Na 2 weken geen contact met mijn ex, ben ik totaal over haar heen.

Uiteindelijk moet je gewoon verder. Mijn tactiek is de domste trouwens. Ik blijf altijd vasthouden, probeer goed contact te houden en te hopen op het beste. Dan erachter komen dat zij wel gewoon verder gaat zonder mij. Dan onterecht boos zijn, mezelf een sukkel noemen, pas na 2/3 maanden na de break-up beseffen dat het echt voorbij is en dan een beetje down zijn en niemand die je begrijpt.

Mannen toch. Ik zie een aantal overeenkomsten: gamen, uitgaan en seks met een ander meisje. Waarom toch altijd seks met een ander? Wat is dat toch mannen? Oh ja, ook een beetje huilen. Doen ze stiekem dus toch wel.

neverevergettingbacktogether

En nu dan Elfi?

Ik vond laatst deze meme op 9GAG en ik denk dat mijn mini-onderzoekje dit wel een beetje bevestigt.

end-of-a-relationship-men-vs-women

Terwijl vrouwen nog opgerold in bed liggen met een grote bak ijs, proberen mannen hun verdriet te verwerken door te feesten en iemand anders te zoeken. Tja.

Break-ups zijn gewoon k*t. Kan ik helaas niet voor je veranderen. Je sluit iets af wat ooit goed was en nu is het er ineens niet meer. Onthoud alsjeblieft dat het ook weer beter gaat worden, ook al lijkt dat nu niet zo. Deze deur is dan misschien gesloten, maar ergens anders gaat er een nieuwe deur open. Dingen gebeuren met een reden. Je moet deze alleen nog even vinden.

Mocht je helemaal niet over hem of haar heenkomen adviseer ik je om Adele even uit te zetten. Adele is best wel een zeikwijf. Word je niet beter van. Luister maar even naar de drie nummers die ik voor je heb uitgezocht, gooi je bak ijs opzij en doe de gordijnen open. Trek erop uit. Er zijn meer vissen in de zee.

En jij ben de beste vis ooit.

(Weeee are never ever everrrrr getting back togetheeeeeer)

(I can get another you, in a minute)

(Hey, je mag weer meedoen met Single Ladies!)

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

2 thoughts on “Man v.s. Vrouw: Over een break-up heen komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *