Wat zoeken mannen in een vrouw?

Zaterdagavond. Ik ben na een lange tijd weer in de kroeg te vinden. Terwijl ik mijn wijntje opdrink kijk ik vanachter mijn glas naar het schouwspel voor me. Verlegen mannen die op veel te mooie vrouwen afstappen en na een paar minuten weer afdruipen. Met mijn gedachten probeer ik ze de andere kant op te sturen, naar het lieve en stille meisje aan de bar. Maar niemand stapt op haar af.

Nu kan dit liggen aan mijn telepathische krachten, maar het kan ook liggen aan de mannen van tegenwoordig. Terwijl een vriend op What’s App mij foto’s stuurt van een pornoblonde vrouw met veel te grote borsten en haar ‘zijn droomvrouw’ noemt, besluit ik om te vragen of hij dit nou serieus bedoelt. Is dit echt iemand met wie je zou willen trouwen? Wat zoek je nou écht in een vrouw?

Wat mannen in vrouwen zoeken is volgens mij één van de meest gezochte vragen op Google. Ik zou willen dat ik deze vraag kan beantwoorden, maar ook ik heb echt geen flauw idee. Inmiddels heb ik al drie jaar een relatie en wanneer ik aan Léon vraag waarom hij mij leuk vindt, kom ik niet veel verder dan: “Omdat je leuk bent.” Zucht.

En dus ben ik begonnen aan een klein project. Aan mijn mannelijke vrienden vraag ik wat zij nou echt zoeken in een vrouw. Niet in een onenightstand, maar in een vriendin. Wat zoek je in de vrouw waarmee je je leven wilt delen?

hartjessnoepjes

Let’s do this

Natuurlijk kon ik dit een beetje zien aankomen, maar veel van de eerste reacties zijn als volgt:

“Mooie kont.”

“Blond. Sletterig. Beetje ordinair.”

“Blond haar, dikke tieten en zo dom als het achtereind van een varken, zodat ik er niet teveel mee hoef te praten.”

Goed. Ik heb dit project onderschat. Dit heeft tijd nodig. Voorzichtig vraag ik ze: “Maar dat is toch niet iemand met wie je zou willen trouwen?”

whatdoyouwant2

Result!

Inmiddels heb ik 10 mannen ondervraagd. Allemaal hadden ze verschillende eisen en verschillende eigenschappen waar ze voor vielen. Ik heb vijf overeenkomsten op een rijtje gezet.

  1. Slim

OOOOH wat ben ik blij om dit te horen. Bijna alle mannen vallen op slimme, intelligente vrouwen. Ha! Dus toch!

“Ze moet slim zijn. Zeker niet dom.”

“Ze moet iemand zijn met wie ik op niveau een gesprek kan voeren.”

“Ze moet diepgang hebben.”

“Ik wil er graag een goed intellectueel gesprek mee kunnen voeren en daarbij verwacht ik een kritische en open houding.”

“Qua intelligentie ongeveer op hetzelfde niveau, zodat ze me kan verbeteren.”

“Slim.”

Ik denk dat dit ergens ook wel logisch is. Ik heb het bijvoorbeeld ook bij mannen. Als ik geen fatsoenlijk gesprek met ze kan voeren en ik alles steeds beter weet, wordt het irritant. Hij moet mij ook kunnen verbeteren. Anders wordt het toch wel saai, denk ik.

  1. Goed gezelschap en humoristisch

Mannen zoeken een vrouw met wie ze kunnen lachen. Waarmee ze, bij wijze van spreken, een biertje mee kunnen drinken. Humor is belangrijk in een relatie, volgens de man.

“Ze moet humor hebben. En ze moet lachen om mijn grapjes.”

“Ik moet met haar kunnen lachen.”

“Ze moet wel een beetje humor hebben.”

“Ik moet uren met haar kunnen praten, zonder me te vervelen.”

“Humor is het belangrijkste.”

  1. Zelfstandig

Een vrouw moet haar eigen ding hebben. Haar eigen dromen, haar eigen activiteiten. Mannen hebben geen behoefte aan iemand die achter ze aanloopt.

Ik heb dit al vaker gehoord, mannen vinden een relatie al snel verstikkend. “Ik heb wat tijd voor mezelf nodig.” en “Ik ben niet toe aan een relatie. Ik wil vrij zijn.” – zijn uitspraken die ik al te vaak gehoord heb. Terwijl vrouwen de bruiloft al plannen, wordt het mannen al snel te heet onder de voeten.

“Ze moet me los kunnen laten en haar eigen leven hebben.”

“Ze moet respect hebben voor mijn en haar autonomie.”

“Ze moet haar eigen ding hebben. En daar voor staan.”

“Ik vind het leuk als ze een passie voor iets heeft.”

“Een stoere vrouw die op haar eigen benen staat.”

  1. Verzorgd

Dat een vrouw er verzorgd uitziet is blijkbaar erg belangrijk voor mannen. Daarmee bedoelen ze niet per se make-up, want veel mannen claimen dat ze vrouwen zonder make-up mooier vinden dan met. Het gaat er meer om dat een vrouw lekker ruikt, dat haar nagels er mooi uitzien en dat ze tijd besteed aan haar voorkomen.

“Ze moet mooie tanden hebben.”

“Het is super nice als ze lekker ruikt.”

“Ze moet een verzorgde look hebben. Niet teveel poespas, gewoon verzorgd.”

  1. Uitstraling

Dit is misschien wel het vaagste punt, maar ook het punt waar ik mij het beste in kan vinden.

“Ik heb niet echt een type. Ik val meer op uitstraling.”

“Ze moet een zekere mate van ‘cuteness’ hebben. En dan bedoel ik qua algehele uitstraling.”

“Haar uitstraling moet positief zijn.”

“Leuke uitstraling. Ze moet openheid en plezier uitstralen.”

Mannen schijnen niet echt te vallen op een grote kont of enorme borsten of blond haar. Ze vallen op uitstraling. Klinkt vaag hè? Maar als je er even over na denkt is het best logisch. Je hebt van die mannen, die er op het eerste gezicht niet fantastisch uitzien, maar hun uitstraling is fantastisch. De manier waarop ze dingen doen, de manier waarop ze praten. Hun sfeer is gewoon goed. En je wilt graag bij ze in de buurt zijn. Uitstraling is niet iets wat je kan faken, maar het helpt als je zelfverzekerd bent en goed in je vel zit.

hartjessnoep

Conclusie

Mannen zijn net als vrouwen. Ook zij weten niet precies wat ze willen. Ik had zelf altijd een waslijst aan eigenschappen en kwaliteiten waar een man aan moet voldoen, maar dat gaat het uiteindelijk niet om. Of zoals één van mijn mannen zei:

“Er zijn niet echt eisen. Het gaat om de klik die je samen hebt.”

Conclusie? De borstvergroting, de blonde haarverf en kontimplantaten kan je achterwege laten. Er bestaat helaas geen magische formule waardoor mannen je ineens leuk vinden. Wees gewoon jezelf. Dan komt alles goed.

Lieve mannen die hebben meegewerkt, super bedankt! Jullie zijn allemaal schatjes.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

One thought on “Wat zoeken mannen in een vrouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *