Storytime #11: Nuchter met Carnaval

Carnaval. Ik heb het nooit helemaal begrepen, waarschijnlijk omdat ik ‘boven de rivieren’ woon. De muziek, de kostuums, het ligt me allemaal niet zo. Zo zag ik gisteren een reportage van de NOS in Breda en vroegen ze aan een voorbijganger van in de vijftig wat er nou zo leuk is aan de carnaval: “Nou, dan kunnen we lekker gèk doen! Geeeek! GEEEEEK!” Ja, ik vind dat dan een beetje gek. Maar dit betekent niet dat ik het nooit geprobeerd heb!

Keigezellig!

De eerste jaren uit mijn leven was ik altijd aan het wintersporten met carnaval. Lekker rustig in de bergen, ver weg van de optochten en het gehos. Totdat ik een jaartje of 17 was en we de wintersport een jaar oversloegen. Met mijn vrienden besloot ik naar de Olde Beth in Wehl te gaan, om een keer te ervaren wat die carnaval nou precies was. Natuurlijk ook met een veel te kort rokje aan en een stom kostuum. En ik moet zeggen, het was een epic avond! Ik had het gezellig met mijn vrienden, iedereen was super vriendelijk en ik wou helemaal niet naar huis toen de lichten van de zaal aangingen. Nu had ik wel een aantal Flügeltjes en een ontelbaar aantal passoa jus op, maar dat had er vast weinig mee te maken. Top, volgend jaar weer!

Mocht het niet zo zijn dat ik het jaar erop een rijbewijs had en dat het met bakken uit de lucht kwam. Nu moeten jullie weten dat ik echt een hekel heb aan regen en dat ik niks naarder vind dan natregenen. Dus bedacht ik dat ik wel de BOB zou zijn deze avond. Dan kon ik lekker naar carnaval, zonder compleet doorweekt aan te komen. Daarnaast ben ik altijd erg gezellig (vind ik zelf) en kan ik prima feestjes vieren zonder alcohol achter de kiezen.

Het kan me niet schelen of er een paard in de gang staat

Mensen sprongen om me heen terwijl ze luidkeels meezongen met een carnavals hit. De zoveelste polonaise werd ingezet. Het rook naar bier, zweet en andere lichaamssappen. De meesten hadden nog maar de helft van hun kostuum aan. Behalve de dames dan, die hadden al een half kostuum aan. Mijn vrienden hadden de tijd van hun leven en renden als idioten door de zaal. Ik keek om me heen en het enige wat ik kon denken was: “Hoe ben ik hier in godsnaam beland?”

Iedereen deed knettergekke dingen en in de combinatie met al die belachelijke pakken werd het één groot zooitje. Een jongen verkleed als Batman begon ineens vol enthousiasme tegen mijn been aan te rijden. Links vloog een glas bier over me heen. En ik haatte het. Ik haatte alles en iedereen.

Ga je ook mee naar huis Glas Bier?

Dus leek het mij tijd om te gaan, maar mijn lieve dronken vrienden dachten hier natuurlijk heel anders over. Terwijl ik mijn vriend verkleed als Arabier gevonden had, rende mijn vriendelijke vriend verkleed als Glas Bier weer weg. Toen ik het hele zooitje in de auto had zitten vielen ze allemaal in slaap. Vol liefde bracht ik het Glas Bier, de Arabier en Roodkapje tot hun deurtjes en zakte ik daarna gelukkig in mijn eigen bed.

Luister lieve carnavallers: ik heb het niet zo op jullie feestje. Is niet erg, jullie hebben het vast ook niet allemaal op mijn feestjes. Wel heb ik een tip voor je: als je vanavond wordt gevraagd om de BOB te zijn.. Doe het niet. Krijg je spijt van.

Dus pak de meters bier er maar bij en giet het allemaal in je giechel. Je hebt mijn toestemming.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

4 thoughts on “Storytime #11: Nuchter met Carnaval

  1. Wat een drama, dat carnaval gebeuren. Ik woonde op kamers boven een café en die ging altijd extreem los tijdens carnaval. Ik moest echt een lang weekend bivakkeren bij mijn vriend, omdat het thuis gewoon niet te doen was qua overlast.

    En ik drink geen alcohol. Dus hoe kansloos is carnaval dan voor je, als je omringd wordt door dronken mensen. Nee dank je!

    1. Pff ja dan is het al helemaal vermoeiend. Dat als je de deur dichtdoet, dat het carnaval dan nog steeds niet weg is haha.

      Verschrikkelijk! Dronken mensen zijn op zich okay, maar dronken mensen in kostuums… Mijn brein trekt het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *