Lush aanraders: Wat koop je wanneer je voor de eerste keer in de Lush bent?

Lieve Lush. Wanneer ik bij je naar binnen stap kom ik altijd met allerlei producten weer naar buiten, hoe hard ik ook probeer om niks mee te nemen. Je kunt gerust zeggen dat ik een beetje verslaafd aan je ben. Gelukkig ruikt een Lush verslaving wel heel erg lekker.

Lush is fantastisch! Niet alleen omdat ze heerlijke producten hebben, maar vooral omdat ze niet op dieren testen. Gelukkig wordt dit steeds meer de standaard, maar vroeger was Lush toch echt een koploper in deze ontwikkeling. En daar word ik blij van.

Een Lush winkel kan alleen een beetje overweldigend zijn. Al die geuren en kleuren! Waar moet je beginnen en wat zijn echte aanraders? I’m here to help!

lush overview

Soap!

Het makkelijkste, en het leukste, om mee te beginnen zijn de Lush zepen. Je kunt de zeepjes gebruiken om je handen te wassen, maar je kunt ze ook onder de douche gebruiken: veel van de zepen bevatten verzorgende bestanddelen, waardoor ze je huid niet uitdrogen. In de winkel kun je zelf bepalen hoeveel gram je wilt. Zeep gaat lang mee, dus begin met een klein stukje.

De bestseller en mijn persoonlijke favoriet is Honey I Washed the Kids. Deze zeep ruikt naar karamel en honing. Een heerlijke warme geur, die bij iedereen in de smaak valt. Dit is dus een goede zeep om mee te beginnen of om cadeau te doen.

Ben je meer van de zoete geuren? Ruik dan zeker even aan de Rockstar zeep of aan the Godmother. Rockstar ruikt naar vanille en snoepjes en the Godmother ruikt naar de limited Lush douchegel Snow Fairy. Snow Fairy ruikt een beetje naar peer en is ontzettend zoet. Helaas is deze douchegel alleen verkrijgbaar rond de kerstperiode, dus mocht je the Godmother onweerstaanbaar vinden, moet je zeker rond de kersttijd even terug!

Ik vind citrus verschrikkelijk, maar als dat je ding is, moet je vooral even vragen naar Bohemian. Niet alleen ruikt deze zeep onwijs naar citroen, Bohemian bevat ook glycerine en dat werkt fantastisch tegen puistjes!

Natuurlijk zijn er ook speciale kerstzepen van Lush, zoals Snow Cake. Deze zeep is heerlijk verzorgend en ruikt naar, jawel, marsepein. Epic! Daarnaast bevat deze zeep heel veel rijke oliën, waardoor je winterhuidje niet uitdroogt.

Prijzen per 100 gram: Honey I washed the Kids €5,75, Rockstar €5,25, the Godmother €4,75, Bohemian €5,35 en Snow Cake €5,95.

honeyiwashedthekids soapquote

Honey I washed the Kids en Snow Cake

Badpret!

De bath bombs en bubble bars van Lush zijn werkelijk hemels. Nergens vind je betere badproducten dan hier. Heb je geen bad, maar ga je wel op vakantie binnenkort? Zoek uit of je hotelkamer een bad heeft en dan kun je daar lekker bubbelen!

Mijn allereerste Lush aankoop was de bath bomb Sex Bomb. Achter deze suggestieve naam schuilt een prachtige bruisbal, die je badwater doet veranderen in een roze hemel, gevuld met rozenblaadjes. Of je er ook echt een Sex Bomb van wordt weet ik niet zeker, maar je ruikt in ieder geval wel heel erg lekker na je dobbersessie.

lush sex bomb

Sex Bomb

De bath bombs schuimen niet of nauwelijks, dus als je meer houdt van bubbels moet je even kijken bij de bubble bars. Deze bars verkruimel je onder de straal van je badwater, waarna er een prachtige schuimlaag verschijnt. Eén van mijn schuimende favorieten is French Kiss: deze bubble bar ruikt naar lavendel. Als je gestrest bent is deze bubble bar dus een hele fijne manier om even te ontspannen. Adem in, adem uit..

Sex Bomb kost €4,95 en A French Kiss €6,25

a french kiss lush

A French Kiss

Gezichtsverzorging

Wees niet bang om even advies te vragen aan de Lush verkopers, zij weten precies welke producten er goed bij jou huidtype passen!

Ik heb zelf een gevoelige huid, die soms aan de droge kant is. De verkopers van Lush hebben mij de Celestial dagcrème aangeraden. Deze dagcrème bevat orchidee extract, amandelmelk, glycerine, cacaoboter en vanille extract. En ik ben fan: ik ben inmiddels aan mijn vierde (!!) potje begonnen.

Mocht je een extreem droge huid hebben, dan is Skin Drink een fijne dagcrème en voor de vette huid is Enzymion een hele goede crème.

Daarnaast verkoopt Lush ook heerlijke verse maskers, die geen conserveringsmiddelen bevatten. Vergeet dus zeker niet om deze maskers in de koelkast te bewaren, zodat de ingrediënten langer goed blijven.

Celestial kost €18,25, Enzymion €25,40 en Skin Drink €18,25

lushcelestial

Mijn geliefde (en versleten) potje Celestial

Lichaam

De bodybutters van Lush zijn heerlijk, maar de massagebars zijn fan-tas-tisch. Deze bars smelten zodra ze in aanraking komen met je huid, waardoor er een voedend laagje massageolie op je huid komt te liggen. Als er even niemand in de buurt is om je te masseren, kun je deze bars ook uitstekend gebruiken als een extreem voedende boter.

Mijn persoonlijke favoriet is Soft Coeur, in de vorm van een hartje. Deze massagebar ruikt naar cacao en honing en is super voedend. Plus, je kunt deze massagebar opeten. No jokes! Het smaakt nog prima ook! Ja, natuurlijk heb ik het uitgeprobeerd. Anders kan ik je niet goed adviseren, toch?

Soft Coeur kost €8,50

lush soft coeur 2

Ziet er niet alleen lekker uit, is ook heel erg lekker! Soft Coeur, ladies and gentlemen. 

Haarverzorging

Last but not least op mijn favorietenlijst staan de Lush haarmaskers. Mijn kapster riep altijd tegen me dat ik een haarmasker moest gebruiken, waarop ik altijd antwoordde dat ik dat netjes zou gaan doen. Om het vervolgens te vergeten.

Totdat ik in de Lush stond en tegen het Marilyn haarmasker aanliep. Dit haarmasker is speciaal voor blond haar, voor zowel de geverfde, als de natuurlijke blonde lokken. Dit haarmasker bevat kamille, citroen en saffraan, waardoor je blonde haar geleidelijk iets blonder, zachter en glazender wordt.

Geen blond koppie? Kijk dan even naar het Roots haarmasker, speciaal voor je hoofdhuid. Dit haarmasker moet je een aantal keer gebruiken voordat je effect ziet, maar maakt dan je haar glanzender en gezonder. Dit haarmasker is niet voor niets één van de Lush bestsellers!

Marilyn kost €13,70 en Roots €19,95

marilyn lush

Marilyn haarbehandeling

Mijn laatste advies aan Lush first-timers is om gewoon lekker rond te snuffelen. Het Lush personeel is ontzettend aardig en voorzien je graag van een persoonlijk advies, maar zelf rond scharrelen en je verbazen over alle aparte geuren is eigenlijk het leukst. Lush heeft mijn hart gestolen. Nu die van jou nog.

Je kunt Lush producten online bestellen via hun webshop, maar het is natuurlijk leuker om naar een echte winkel te gaan. Dit zijn de filialen in Nederland:

Amsterdam: Kalverstraat 98, Leidsestraat 15, Amsterdam Centraal (nieuw!), Rotterdam – Beurstraverse 55, Utrecht – Steenweg 46-48, Haarlem – Barteljorisstraat 29, Den Bosch – Hoge Steenweg 32, Maastricht – Grote Straat 48, Den Haag – Spuistraat 3

Ohja, wat ook heel leuk is: wanneer je 5 Lush potten leeg en schoon maakt ,mag je ze inleveren in de winkel en krijg je een gratis vers masker! Vergeet je potjes dus niet te bewaren. Yay for recycling!

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

One thought on “Lush aanraders: Wat koop je wanneer je voor de eerste keer in de Lush bent?

  1. ik weet dat dit een erg late reactie is en dat het ook niet echt over het onderwerp gaat maar hoezo bent u blij met een petitie tegen de vossenjacht? misschien dat u niet in een dorp woont en er minder van af weet maar ik vroeg me het af namelijk want de reden waarom vossen en bijv. ook reeën, hazen enz worden geschoten (jagen) is door ziektes of ongelukken die kunnen gebeuren wanneer er te veel reeën zijn komen er meer ongelukken met reeën en dat kan soms niet goed aflopen voor de mens (autobestuurder) en ookvoor de ree. vossen worden ook geschoten omdat er teveel van zijn, lammetjes, schapen en andere beesten van boeren worden bijv. opgegeten aangevallen. enzovoort. mijn vader is bijv. jager en het is echt niet dat ze alles zomaar doodschieten voor de lol ofz. het is om de stand gelijk te houden en ze helpen de natuur er alleen maar mee. heel erg veel mensenkrijgen gelijk een heel ander beeld bij jagers terwijl hun juist degene zijn die het goed doen.
    dit is absoluut niet gemeen bedoeld maar vroegme afwaarom u er zo overdacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *