Let’s go to the beach! – Beach Beauty Tips

Wanneer je dit leest, lieve lezer, ben ik waarschijnlijk gesmolten. Maak je niet druk, op een gegeven moment vervoert iemand mij naar het strand en neem ik vanzelf weer mijn eigen vorm aan. Maar nu ben ik waarschijnlijk een gesmolten Elfi. On that note, het leek me leuk om jullie vandaag te vertellen wat mijn beach beauty tips zijn!

Voorbereiding

Voorbereiding is alles! Ga de avond van te voren even uitgebreid onder de douche. Scrubben zorgt niet alleen voor een zachte huid, maar zorgt er ook voor dat je egaler bruin wordt. Scheer je oksels, benen en bikini en smeer je na het douchen in met een voedende bodybutter of bodylotion. Dit zorgt voor een mooie glanzende huid de volgende dag. Niet meteen trouwens! Dan krijg je rode bultjes. Je huid even een uurtje laten ademen en dan insmeren. En vergeet niet je teennagels mooi te lakken en je voeten te verzorgen, zodat die er ook mooi uit zien in je slippertjes.

beach2

Insmeren

Jezelf insmeren is essentieel, want:

  1. De zon veroudert je huid. Ik ben van plan om later een super mooie huid te hebben en ik hoop dat jullie dat ook van plan zijn. Insmeren dus.
  2. Zonneschade veroorzaakt huidkanker. En dit is makkelijk te voorkomen door je braaf in te smeren. Beetje dom om dit niet te doen.
  3. Je wilt niet lijken op een kreeft. Niks sexy aan. Ooit een Victoria’s Secret Angel gezien met een verbrande huid?
  4. Een goede zonnebrandcrème werkt ook vocht inbrengend en op het strand kan je huid erg droog worden. Ook niks sexy aan.
  5. Insmeren voorkomt een zonnesteek! Ook heel fijn. Kan je gewoon lekker in het zonnetje liggen.

Goed, ik ben zelf ook geen heilige hoor. Ik ben ook vaak genoeg verbrand. Dan was ik te koppig om me in te smeren, omdat ik per se bruin moest worden en kwam ik als een kreeft weer thuis. Inmiddels ben ik wat verstandiger geworden en is mijn drang om bruin te worden ook afgenomen. Ik vind een sunkissed look prachtig en ik vind mezelf ook leuker wanneer het echte wit er net vanaf is, maar ik wil niet meer poep bruin worden. Het ziet er leuk uit, maar je beschadigt je huid voor altijd. Hetzelfde geldt voor vrouwen die naar de zonnebank gaan, omdat ze onzeker zijn over hun witte benen. Echt, who cares. En later heb jij nog een mooie glowy huid, waar al die rimpelige en gebruinde vrouwen jaloers op zijn. Wie het laatst lacht, lacht het best.

sunisabitch

Ik gebruik verschillende soorten zonnebrandcrème en de meeste bevatten SPF 20 of hoger. Heel af en toe gebruik ik een factor 15, maar alleen als ik heel kort de zon in ga. Ik neem meestal een factor 50 mee voor op mijn schouders, want die krengen verbranden altijd en voor als ik een verbrand plekje zie opduiken. Voor mijn benen en buik gebruik ik factor 30, omdat die de zon niet zo vaak zien. Voor mijn armen gebruik ik een factor 20. Ingewikkeld he? En dan smeer ik me om de paar uur weer in.

sunscreen

Voor mijn gezicht gebruik ik trouwens een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht van Rituals, met factor 30. Zonnebrandcrème voor het gezicht is vaak wat matter, waardoor je dus niet gaat glimmen. Daarnaast bevatten ze vaak ook wat extra verzorging en dat is altijd fijn. Zeker een aanrader dus!

rituals

Zelfbruiner

Zelfbruiner: bruin worden zonder zon, ideaal toch? En toch is zelfbruiner een gevreesd beautyproduct, want niemand wilt eruit zien als een oompa loompa. No worries, gelukkig ben ik er om je te vertellen hoe het moet!

Zelfbruiner dien je aan te brengen op een schone en gereinigde huid, het is dus het beste om het direct na het douchen aan te brengen. Voordat je de zelfbruiner aanbrengt is het belangrijk om jezelf goed te scrubben, zodat de kleur langer blijft zitten. Sla deze stap echter over als je het voor de eerste keer aanbrengt, want dan krijg je het er weer gemakkelijk af. Voor het aanbrengen kan je gebruik maken van een speciale handschoen of een poederkwast, afhankelijk van de zelfbruiner die je gebruikt, zodat je het egaler aanbrengt. Wat je het beste kan gebruiken staat altijd aangegeven in de instructies. En mijn belangrijkste tip is: breng zelfbruiner eerst even aan op een onopvallend plekje. Mocht je huid er slecht op reageren of als het mislukt, dan ziet niemand het.

faketanfailcollage

Make-up

Natuurlijk willen we allemaal natural beach babes zijn, maar dat zit er nou eenmaal niet altijd in. Ik heb zelf een rustige huid, dus ik draag nooit foundation of BB cream naar het strand en ik raad aan om het ook lekker niet te doen. Maar goed, als je er onzeker over bent, begrijp ik dat je het liever wel gebruikt. Als je wilt zwemmen, gebruik je een foundation stick met hieronder een primer, of gebruik je plaatselijk waterproof concealer. Gebruik altijd producten met een SPF gehalte van minstens 30. Als je niet wilt zwemmen, raad ik een BB cream met SPF 30 of hoger aan. Smeer je voor je gaat goed in en breng daar BB cream daarover aan. Na een paar uur moet je je gezicht even helemaal schoonmaken en dan breng je opnieuw de zonnebrandcrème en BB cream aan. Zo ben je altijd beschermd.

lifeisabeach

Wil je eyeliner dragen? Dat kan! Er bestaan genoeg waterproof eyeliners. Ik gebruik zelf de waterproof eyeliner van Etos en die blijft aardig zitten. Ik raad je niet aan om er daadwerkelijk een eind mee te gaan zwemmen, maar een paar spetters gaat prima. Een eyeliner die daadwerkelijk blijft zitten als een huis is de 24/7 Glide on Eye Pencil van Urban Decay, die ik al eerder heb aangeraden. Deze eyeliner is op waxbasis en je kan er dus prima een paar baantjes mee gaan trekken. Hetzelfde geldt trouwens voor waterproof mascara’s: ze claimen wel waterproof te zijn, maar als je echt geen panda-ogen wilt, test ze dan eerst even onder de douche. No jokes. Gewoon even mascara aanbrengen voor je je haar gaat wassen en tadaaa, de ultieme test!

beauty

Oogschaduw dragen kan een beetje tricky zijn, maar met een oogschaduw op crème basis ben je de hele dag verzekerd van een mooie oog look. Draag je liever een poeder oogschaduw? Zorg er dan voor dat je eerst een primer gebruikt. Ik gebruik zelf de primer van Essence, maar de primers van NYX, MAC en Urban Decay zijn ook erg goede keuzes. Draag alleen niet teveel oogschaduw, op het strand is een natuurlijke look vaak het mooist. Een smokey eye ziet er toch wel een beetje gek uit.

beach3

Na het strand

Joepie! Je bent lekker naar het strand geweest. Maar het houdt hier nog niet op! Gebruik nadat je uit de zon komt een lekkere bodylotion en een crèmespoeling voor je haar. Vooral wanneer je in de zee hebt gezwommen, is je huid en haar droog geworden. Even lekker verzorgen dus! Gebruik echter geen bodylotion als je bent verbrand, maar een aftersun product. Een bodylotion sluit dan je poriën teveel af, waardoor de huid niet goed kan herstellen.

Wow wat een lang artikel haha! Laat het me weten als jij nog beach beauty tips hebt in de reacties. Als jullie een uitgebreider artikel willen over het gebruiken van zelfbruiner, jezelf beschermen tegen de zon en een waterproof make-up look, let me know! En: vergeet natuurlijk niet om heel veel strandplezier te hebben.

laatste

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *