Kerstvakantie! 5 dingen die je kunt gaan doen

Jaaaa, kerstvakantie! Eindelijk! TGIV! Sinds ik aan de universiteit studeer heb ik alleen nog kerstvakantie en zomervakantie, dus ik ben extra blij met deze 2 weken vrij. Even bijkomen, uitslapen en genieten van de feestdagen. Persoonlijk val ik wel altijd een beetje in een zwart gat. Geen deadlines, geen tentamens, geen verantwoordelijkheden. Wat moet je met al die vrije tijd? En wat kun je allemaal doen deze vakantie?

Boom

  1. Bouw een fort

Serieus, waarom doe we dit niet meer? Vroeger bouwde ik wekelijks een fort. Met een hoop oude lakens en vooral heel veel wasknijpers, bouwde ik de mooiste forten ooit. Vervolgens bleef ik er de hele dag inwonen, totdat één of andere volwassene vond dat het wel weer genoeg was. Pfffff. Maar nu bepaal je lekker zelf wanneer je het weer afbreekt, want je hebt vakantie!

Dus raap wat lakens bij elkaar, genoeg wasknijpers en kerstlampjes. Want kerstlampjes maken forten extra knus. Daarna verzamel je genoeg eten voor een paar weken en kom je er de hele vakantie niet meer uit. Zet de kerstmuziek maar aan en laat de holbewoner in jezelf los!

  1. Ga naar Star Wars!

Ik ga aanstaande dinsdag naar Star Wars en ik ben echt te excited. Zelf heb ik alle films gezien, maar mocht je er nog niet in thuis zijn, deze film kun je prima zien zonder voorkennis! Of je organiseert een epic Star Wars marathon: 14 uur lang Star Wars films. Ik wens je veel succes!

De Star Wars film draait in bijna elke bioscoop en meerdere keren op een dag. Mocht je het nog te ‘nerdy’ vinden: get over yourself! Star Wars is meer dan sciencefiction en het verhaal is prachtig. May the force be with you!
Star wars2

  1. Amsterdam Light Festival

Lampjes! Ik hou van lampjes. Ik denk dat mijn buren hier wel van op de hoogte zijn, want mijn kerstlampjes hangen er het hele jaar. Zelfs in hartje zomer is mijn kamer nog een lichtjesparadijs. Boven de bank, boven mijn bed, voor mijn raam.

Als je net zo dol bent op lampjes, dan vind je het Amsterdam Light Festival sowieso leuk. Er zijn twee routes die je kunt volgen, eentje per rondvaartboot en eentje te voet. Wanneer je wandelt, leg je een kleinere afstand af, maar hoef je veel minder te betalen. Kijk voor meer informatie even op hun website en vergeet niet om je warm aan te kleden!

ALF

  1. Naar het glazen huis in Heerlen!

Yes, de 3FM dj’s zitten sinds gisteren weer in het glazen huis! Ik ben dol op Serious Request en kijk er bijna non-stop naar. Ik ben alleen nog nooit echt bij het Glazen huis geweest! Nu ligt Heerlen niet echt om de hoek, maar ik ben wel van plan om even langs te gaan. In Heerlen worden er diverse activiteiten georganiseerd om geld op te halen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen daar. Het opgehaalde geld gaat dit jaar naar kinderen in conflictgebieden, om ervoor te zorgen dat ze naar school kunnen gaan en zichzelf ontwikkelen. Een mooier doel kan ik niet bedenken!

Serious request

  1. Naar de spa, want bubbels zijn amazing

Al weken roep ik dat ik een dagje naar de spa wil. Ik ben zelf groot fan van Thermae 2000 in Valkenburg, maar ook Sanadome in Nijmegen vind ik een hele fijne spa om naar toe te gaan, omdat badkleding daar overal verplicht is. Ik ben zelf niet mega preuts, maar ik vind het ergens wel geruststellend dat ik niet overal met de naakte waarheid wordt geconfronteerd.

Dus haal een vriend of vriendin over en ga lekker de hele dag ongegeneerd in een bubbelbad liggen. Laat je masseren, neem een gezichtsbehandeling en vreet jezelf helemaal vol in het restaurant, zodat je na je vakantie weer vol goede moed aan 2016 kan beginnen!

Nou, je hoeft je niet te vervelen! En als je echt niet meer weet wat je moet doen, staan er honderden ElfiSelfie artikelen online, vol met wijze tips en verhalen. Hehe.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

6 thoughts on “Kerstvakantie! 5 dingen die je kunt gaan doen

  1. Ik heb eigenlijk amper tjid voor dit soort uitstapjes omdat ik het zo druk heb met school en werk.. Echt heel jammer, want dat gaat helemaal ten koste van m’n vakantie.

  2. Volgens mij ben ik de enige op aarde die Star Wars echt niks aan vind, dus die sla ik over ;) Ondanks dat ik onbeperkt naar de bioscoop kan haha. Verder geef je leuke tips! Ik ga waarschijnlijk komende week naar het glazen huis, ben benieuwd!

  3. Zo naar dat je op de uni nog maar 2 vakanties hebt. Bah, niet eerlijk. Maargoed, je doet dan wel een super goede opleiding. Zo veel leuks te doen in de vakantie! Leuk lijstje :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *