De 10 leukste kerstfilms!

Het is bijna kerst! Heb je de kerstboom al opgezet? Overal lampjes opgehangen? Kerstliedjes aangezet? Goed zo! Dan is het nu tijd voor een leuke kerstfilm. Vandaag vertel ik je tien kerstfilms die ik je kan aanraden voor de feestdagen. En nee, Home Alone heb ik maar even achterwege gelaten. Denk dat jullie dat nu wel snappen.

  1. Elf

Bubby, gespeeld door Will Ferell, werd als baby ter adoptie aangeboden. Een groep elven besloot hem mee te nemen naar de Noordpool en hem daar op te voeden als elf. Wanneer hij ouder en groter wordt, vertellen de elven hem dat hij eigenlijk een mens is. Hij besluit naar New York te gaan om zijn echte ouders te zoeken.

Een luchtige kerstkomedie, soms een beetje flauw, maar dat hoort er wel een beetje bij toch? En mocht je fan zijn van New Girl, Zooey Deschanel speelt ook mee. Leuke film om te zien!

Score IMDb: 6,9.

  1. Polar Express

The Polar Express is een geanimeerde fantasy film, gebaseerd op het boek van Chris van Allsburg. Op kerstavond verschijnt er een trein voor het huis van een jongentje, die niet meer in de kerstman gelooft. De conducteur vertelt hem dat de trein naar de Noordpool gaat en uiteindelijk besluit hij mee te gaan. Eens zien of de kerstman echt bestaat..

Deze film heb ik van de week nog een keer bekeken en ik vind hem erg mooi. De kerstsfeer spat ervan af en de animaties zijn erg mooi voor die tijd (2004). Zeker een aanrader!

Score IMDb: 6,6.

  1. The Holiday

The Holday is een romantische comedy (yay!), met onder andere Kate Winslet als Iris Simpkins en Cameron Diaz als Amanda Woods. Iris woont in Londen en is al drie jaar samen met haar vriend, ondanks dat hij haar steeds bedriegt. Wanneer ze erachter komt dat hij verloofd is met een andere vrouw, begint ze te twijfelen aan haar keuzes. Amanda woont in Los Angeles en is een echte workaholic. Op een dag komt ze erachter dat haar vriend vreemd gaat met zijn secretaresse. Pfoe. Lekker betrouwbaar die mannen. Ze beslissen dat ze iets anders willen en zetten hun huizen op een website waar huizen geruild kunnen worden. Twee weken lang wisselen de dames van leven.

The Holiday is echt een kerstfavoriet. Maar: het is wel echt een romantische comedy. Als je kriebels krijgt van romantische films rond kerst, dan zou ik hem lekker overslaan.

Score IMDb: 6.9.

  1. A Christmas Carol

Een geanimeerde film waarin het beroemde verhaal van Charles Dickens wordt verteld. Ebenezer Scrooge is een gierige man, die anderen nooit iets gunt. En nog erger: hij haat kerst. Op kerstavond wordt Scrooge bezocht door de geest van zijn overleden, gierige zakenpartner die nu voor eeuwig moet ronddwalen met loodzware kettingen. Hij waarschuwt hem. Want vanavond zal hij worden bezocht door nog drie andere geesten..

Oeeeh een kerstfavoriet! Hele mooie film en goed geanimeerd. Een mooi verhaal over tweede kansen. Mocht je een wat luchtigere versie willen zien, de Muppets hebben ook hun eigen Christmas Carol gemaakt!

Score IMDb: 6,8.

  1. The Santa Clause

Inmiddels heeft deze films als twee vervolgfilms gekregen, dus mocht je nog niet zijn uitgekeken: there’s more! Tim Allen speelt Scott Calvin, een doodnormale man die per ongeluk de kerstman op kerstavond van het dak stoot. Hij moet de taak van de kerstman op zich nemen en kerst redden, nu het nog kan.

Ik hoor over het algemeen heel weinig over deze film, terwijl ik dit echt een klassieker vind. Een grappige film die je meteen in de kerststemming brengt!

Score IMDb: 6,4.

  1. Love Actually

Deze moet je kennen: Love Actually is een Britse romantische comedy die meteen je hart verovert. In deze film worden meerdere liefdesverhalen van verschillende stellen vertelt, die allemaal proberen elkaar te vinden rond de kerstdagen.

Mijn FAVORIETE kerstfilm. Ik kijk hem stiekem het hele jaar door en ik heb hem al tientallen keren gezien. Deze moet je echt zien!

Score IMDb: 7,7.

  1. Bad Santa

Jaaa, een misdaad kerstfilm! Die zie je niet vaak. Willie en zijn assistent Marcus zijn professionele dieven. Elk jaar verkleden ze zichzelf als de kerstman en zijn elf, om vervolgens winkels te overvallen ’s nachts. Maar dan komen ze een tiener tegen die wordt verwaarloosd door zijn ouders en gepest wordt. Zouden ze dan toch het echte kerstgevoel te pakken krijgen?

Een grappige en leuke film, soms wel een beetje grof. Niet echt een aanrader om met je kleine nichtjes en neefjes te kijken, wel leuk voor volwassenen.

Score IMDb: 7,1.

  1. Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse

Door een sneeuwstorm zijn Mickey en zijn vrienden ingesneeuwd in Mickey’s huis. Donald Duck heeft helemaal geen zin in kerst en wilt zo snel mogelijk weer weg. Minnie besluit kerstcartoons op te zetten, om Donald het gevoel van kerst te geven. Onder de cartoons is Mickey’s versie van A Christmas Carol en Minnie en Mickey in de Notenkraker.

Ik zeg dit te vaak op mijn blog, maar: je bent nooit te oud voor Disney. Voor de echte Disney liefhebbers is dit een hele leuke kerstfilm om te kijken, vooral A Christmas Carol met Mickey in de hoofdrol is erg leuk om te zien.

Score IMDb: 6,6.

  1. Four Christmases

Four Christmases gaat over een stel met gescheiden ouders. Door al het gedoe in hun jeugd besluiten ze nooit te trouwen of kinderen te nemen. Ook besluiten ze om nooit rond kerst bij hun families te zijn en gaan ze altijd op vakantie rond de feestdagen. Maar dit jaar vertrekt hun vliegtuig niet, door extreme mist. De families krijgen er lucht van, waardoor ze vier verschillende kerstfeestjes moeten bezoeken.

Niet zo goed als The Holiday of Love Actually, maar wel een leuke romantische comedy met een mooie boodschap. Vooral herkenbaar voor kinderen met gescheiden ouders, die ook elk jaar honderden feestjes moeten afgaan.

Score IMDb: 5,6.

  1. Tim Burton’s: The Nightmare before Christmas

De koning van Halloween, Jack Skellington, heeft het gehad. Altijd hetzelfde: gegil, angst, horror. Hij is op zoek naar iets anders en dwaalt af naar het land van Kerstmis..

Dit is een echte klassieker en een absolute must-see. De vormgeving is prachtig en het verhaal verbindt Halloween aan Kerstmis. Deze moet je echt hebben gezien!

Score IMDb: 8,0.

Nou. Dat zijn een hele hoop films. Je hebt maar twee echte kerstdagen, dus ik stel voor dat je vandaag alvast begint. Dan heb je ze vast allemaal gezien, wanneer kerst weer voorbij is.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

5 thoughts on “De 10 leukste kerstfilms!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *