Doctor Love: Telefoonprivacy

Mijn telefoon is basically mijn dagboek. Als je een paar minuten door mijn telefoon bladert zie je meteen wat ik allemaal belangrijk vind, met wie ik vaak praat, aan welke dingen ik het meeste aandacht besteed. Je telefoon is dus eigenlijk ook heel privé, ik vind het zelf verschrikkelijk als er iemand zomaar mee aan de haal gaat. Niet iedereen hoeft alles te weten.

Maar in een relatie is dit meestal anders. Vooral als je al een paar jaar bij elkaar bent. Hopelijk heb je, na al die tijd, niks meer voor elkaar te verbergen (lees; Doctor Love – Poepen met de deur open).

Doctor Love: Poepen met de deur open

En toch blijft die telefoon  een gevoelig dingetje.

Vooral bij vrouwen merk ik dat we graag een open beleid voeren. Laat die vriend van je maar kijken, je hebt immers niets te verbergen. En vooruit, we vinden het ook wel fijn als we af en toe in jouw telefoon mogen gluren.

Bij de meeste mannen komt dit over als jaloers of bezitterig. Of zoals een vriend van mij zei: ‘Ze vertrouwt me niet, dus ze wil checken of ik niet met andere vrouwen app’. En: ‘Daarnaast interpreteren vrouwen toch altijd alles verkeerd’.

Ikzelf pleit, als een echte vrouw, voor een open telefoonbeleid. Niet omdat ik mijn vriend hoef te controleren of te checken, want ik vertrouw hem echt wel genoeg, maar puur omdat ik nieuwsgierig ben en het leuk vind om af en toe door een andere tijdlijn te scrollen. Daarnaast ben ik ook niet van gisteren. Als jij een beetje slim vreemd gaat als vent, wis je gewoon al het bewijs van je pokkie zonder dat zij ooit iets door hoeft te hebben.

En ook het interpretatie deel kun je op meerdere manieren bekijken. Het is nooit leuk als je vent de hele dag met een andere vrouw loopt te appen, hoe onschuldig het ook is. Misschien is dat jaloers gedrag, maar misschien is het ook wel lief. Jij weet immers ook wel hoe leuk je vriend is en jij weet ook dat andere vrouwen geen oogkleppen op hebben. Daarnaast weten vrouwen nou eenmaal hoe vrouwen werken. We zijn slinks en gemeen en die arme schapen van mannen hebben (meestal) niets door.

Als een man zijn telefoon helemaal op slot houdt, zou ik het persoonlijk toch een beetje gek vinden. Tuurlijk heb je recht op je privacy, maar man man man, wat staat er dan voor spannends in?

Mijn vriend en ik doen totaal niets lastig over onze telefoons. Onze vingerafdrukken werken op beide toestellen en we weten alle codes. Ik kan ongestoord door zijn telefoon scrollen en hij door die van mij.

Waar voor ons de grens ligt, is als het obsessief wordt. Ik controleer hem niet, ik kijk niet elke dag door zijn chats heen. Als ik zijn telefoon in mijn handen heb, zit ik negen van de tien keer Flappy Bird te spelen, niet door zijn chats te scrollen.

Dus dames en heren; breathe a little. Als jij je telefoon op slot wilt houden is dat ook prima, maar toch een beetje ongezellig voor je partner. En daarnaast, wat heb je te verbergen? Obsessief is nooit goed, maar als je vriend of vriendinnetje Flappy Bird wil spelen op je telefoon, zou ik het lekker toelaten. Kunnen jullie er samen om lachen.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *