5 Netflix aanraders

Buiten wordt het steeds guurder en kouder. Bleh. Ik word met de dag meer een holbewoner en verstop me heerlijk onder mijn warme dekens, om vervolgens de hele dag te besteden op Netflix. Vandaag vertel ik jullie mijn 5 aanraders van deze maand!

Misschien maak ik er een terugkerend onderwerp van? Wat vinden jullie?

  1. Suits

Suits draait om de geniale jongen Mike Ross, die een fotografisch geheugen heeft. Door omstandigheden is hij gestopt met school en verdient hij zijn geld met het maken van het toelatingsexamen voor de rechtenopleiding van Harvard, voor wanhopige studenten. Om zijn oma betere zorg te kunnen geven, heeft hij een grote som geld nodig. Zijn beste vriend regelt een deal, waarvoor hij een koffer met wiet moet afleveren. Wanneer hij erachter komt dat de politie ook staat te wachten bij de deal, rent hij per ongeluk een sollicitatieronde van Harvey Specter in, de beste advocaat van New York. En dan gaat het balletje rollen..

Deze serie is fan-tas-tisch. De humor is leuk, de zaken die worden besproken zijn spannend en het is niet te langdradig. Daarnaast is Harvey Specter (Gabriel Macht) gewoon een hele knappe man. Fijn om naar te kijken.

suits

  1. Cinderella (2015)

Wie kent nou niet het verhaal van Assepoester? Disney besloot dat het tijd was om het verhaal in een nieuw jasje te steken. Maak je geen zorgen, het verhaal is niet schokkend anders geworden.

Ik hou van oude Disney films. Laatst nog heb ik de originele Assepoester nog een keer gekeken, gewoon voor de nostalgie. Deze remake is adembenemend mooi en legt de romantiek van de oude Disney films goed vast.

Cinderella

  1. The September issue

The September Issue geeft een blik achter de schermen van Vogue. Het is tijd voor de september uitgave en de spanning is te snijden op de redactie. Het moet de dikste en mooiste Vogue ooit worden. Onder leiding van de venijnige Anna Wintour, probeert de redactie zo snel mogelijk de mooiste creaties samen te stellen. Heb je the Devil Wears Prada gezien? Daar lijkt het op. Maar dan in het echt.

Het is een prachtige documentaire die een goed beeld geeft van de Vogue redactie. Erg interessant en leuk om te zien, vooral als je van mode houdt.

the september issue

  1. Better call Saul

Beter Call Saul is een spin-off van de populaire serie Breaking Bad. Saul Goodman, de ‘criminal’ lawyer uit Breaking Bad wordt gevolgd op zijn pad naar succes. De serie speelt zich zes jaar voor de gebeurtenissen van Breaking Bad af. Natuurlijk is het bedacht door de geniale Vince Gilligan en daar wordt elke Breaking Bad fan heel erg gelukkig van.

Ik vond dat het seizoen een beetje langzaam op gang kwam, maar toen het balletje eenmaal rolde, vond ik het geweldig. Saul was één van mijn favoriete personages uit Breaking Bad en ik vind het heerlijk om hem weer even te kunnen zien. Binnenkort komt zelfs het tweede seizoen online!

better call saul

  1. The Help

The Help is een dramafilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kathryn Stockett. De film gaat over een jonge blanke vrouw, Skeeter, en haar vriendschap met twee zwarte hulpen, Aibileen en Minny. De film speelt zich af in 1963 in Mississippi. Skeeter besluit een boek te schrijven vanuit het perspectief van de hulp, om zo het racisme in Amerika een halt toe te roepen.

Als een film een 8,1 krijgt op IMDb, dan weet je het wel: deze film is een absolute must-see. Het verhaal is prachtig, maar het geeft ook ontzettend goed de tijdsgeest weer rond de rassenscheiding in Amerika. Een ontroerende film, waar ik zelf ook een klein traantje bij heb gelaten.

the-help-4

Goed, ik kruip weer in mijn dekentje. Zou jij ook moeten doen. Met een gezonde dosis Netflix kom je de zondag wel door!

Heel veel liefs.

Elfi(Selfie)

4 thoughts on “5 Netflix aanraders

  1. Ik plaatste laatst een blog over mijn favo Netflix Series, maar films benoemen is ook leuk. Cinderella vond ik ook erg leuk. Die heb ik laatst gezien. En The Help blijft een fantastisch verhaal. Ik erger me wel heel erg aan de titel van het Nederlandse boek. Dat doet het hele verhaal (en de boodschap) totaal geen recht aan. Het is een super slechte vertaling. Alsof het ook nog alleen meiden aan gaat, terwijl racisme iedereen aan gaat. Maar goed, mooie verfilming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *