12 inpaktips! Hoe pak je praktisch en snel in voor een vliegreis?

Joepie! Het is vakantietijd! Ik heb mijn reisjes er weer op zitten, maar ik mag niet klagen. Ik heb mijn koffer dus alweer een aantal keer ingepakt en inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik een ervaren inpakker ben.. En dus deel ik graag mijn tips! Want hoe zorg je ervoor dat je niet teveel meeneemt, zodat je je koffer kan volstoppen met je geshopte spulletjes? En hoe zorg je ervoor dat je niets vergeet?

 1. Controleer het weer

Begin een week van te voren met weerberichten checken. Deze berichten zijn dan nog wel onzeker, maar geven wel een aardige indicatie van hoe het gaat zijn. Bekijk 2 dagen van te voren weer het weerbericht en beslis dan welke essentiële dingen je mee moet nemen: kan je je paraplu thuis laten? Neem je een korte broek mee? Heb je zonnebrand nodig?

 1. Lijstje

Nadat je hebt bepaald hoe het weer gaat worden, is het tijd om een lijstje te maken. Ik weet dat dit even tijd kost en je moet er eventjes bij nadenken, maar zo weet je zeker dat je niets vergeet. Gebruik online inpaklijsten als inspiratie, zoals deze en deze. Wanneer je een lijstje hebt gemaakt pak je effectiever in en ben je niet bang om iets te vergeten! Ik droom altijd een paar nachten van te voren dat ik van alles ben vergeten, dus een lijst stelt mij zeker gerust haha.

Vergeet ook niet om een boodschappenlijstje te maken van de producten die je niet meer in huis hebt. Ik koop voor citytrips bijvoorbeeld nog wat extra blarenpleisters en soms wat extra zonnebrand.

inpaklijst

 1. Maak setjes met accessoires

Leg een paar dagen van te voren klaar wat je van plan bent om aan te trekken en zorg dat je items meeneemt die je onderling kan combineren. Zo neem ik voor een citytrip van 5 dagen altijd 2 broeken mee en 4 shirtjes. Zorg dat deze bij elkaar passen, zodat je nog kan wisselen als iets vies is geworden. Zijn je outfits nog een beetje saai? Neem wat leuke accessoires mee, zodat je je saaie outfit nog wat kan opleuken!

Bedenk ook even of je uitgaat en hoe vaak je dan uitgaat. Ik kan me voorstellen dat je dan wat anders wilt aantrekken dan overdag en je misschien hakken wilt dragen. Leg deze outfits alvast klaar en probeer niet voor elke outfit een ander paar schoenen mee te nemen: zorg dat je het onderling een beetje kan combineren. Scheelt kilo’s!

Zijn je setjes klaar? Mooi! Bekijk even wat je hiervan nog aan wilt trekken, of dat je het kan klaarleggen. Ga je een dag van te voren nog een wasje dragen of draag je tot je vakantie maar even iets anders? It’s up to you!

 1. Doe je zware kleding aan

Dikke winterjas nodig op vakantie? Je comfortabele sneakers mee, omdat je veel gaat wandelen? Doe deze aan in het vliegtuig! Je jas kan je uitdoen, dus daar heb je verder geen last meer van. En mocht het koud worden in het vliegtuig, dan heb je meteen een fijn dekentje! Zorg trouwens wel dat de schoenen die je aandoet een beetje makkelijk aan en uit kunnen, voor als je je schoenen uit moet doen bij de douane.

IMG_3337

 1. Leg je vliegoutfit klaar

Leg de avond van te voren vast klaar wat je aan wilt doen in het vliegtuig. Dit scheelt voor stress in de ochtend en je kan meteen die dikke trui klaarleggen die niet meer in je koffer past! Vergeet niet om bij lange vluchten iets comfortabels aan te trekken. Niets zo erg als een knellende skinny jeans die je 10 uur lang aan moet houden..

 1. Kleine verpakkingen

Natuurlijk heb je in hotelkamers ook vaak shampoo en douchegel, maar ik vind het fijner om mijn eigen producten mee te nemen. Daarom begin ik een tijdje van te voren met het verzamelen van kleine verpakkingen van mijn favoriete producten, die kan je vaak gewoon kopen bij de drogist.

Wanneer er geen kleine verpakkingen te krijgen zijn, giet ik het over in een kleine tube of maak ik een product bijna op. Zo leg ik mijn shampoo apart wanneer er nog genoeg in zit voor twee wasbeurten, zodat ik hem kan meenemen op vakantie. Dit scheelt dan wel geen ruimte, maar wel gewicht en je kan de verpakking weggooien wanneer deze op is.victoriassecretdaydream

 1. Put it in a zakje!

Bleh. Een lekkende verpakking in je toilettas is meestal geen leuk begin van je vakantie! Vergeet daarom niet om alles wat kan lekken in afsluitbare plastic zakjes te doen. Vooral wanneer je gaat vliegen! Door het drukverschil kan je product besluiten om spontaan te ontploffen. Alles wat vloeibaar is: put it in a zakje! Dit heb ik nog een keer geleerd in Londen, toen mijn foundation had besloten om te ontploffen in mijn make-up tasje. Ik wist niet eens dat dat kon haha! Zo zonde! Lekker in een zakje stoppen dus, dan zit niet meteen alles onder.

zakje

 1. Voorkom kreukels: verzamel!

Natuurlijk is het aanlokkelijk om dagen van te voren je koffer alvast in te gaan pakken. Je hebt immers een lijstje gemaakt (en keurig afgestreept) en nu wil je het afmaken ook. Doe het niet! Tenminste, niet je kleding. Leg je kleding ergens klaar, maar stop het nog niet in je koffer. Hoe langer het in je koffer zit, hoe erger het kreukelt. Stop je kleding het liefst een dag van te voren voorzichtig in je koffer. Mocht je kleding toch zijn gekreukeld onderweg, hang het dan op een kledinghanger in de badkamer wanneer je gaat douchen. Door de stoom verdwijnen de kreukels weer!

 1. Niet de avond van te voren

Nee. Ik weet dat je denkt dat je het kan, maar de avond van te voren alles nog gaan inpakken en verzamelen is geen goed idee. Je neemt altijd te veel kleding mee, maar vergeet essentiële dingen zoals je tandenborstel. Als je alles al klaar hebt liggen, ben ik een voorstander van een avond van te voren: maar bereid je goed voor en zorg dat je niets vergeet!collectmemories2

 1. Lieverd?

Deze tip gaat alleen op als je een vriendinnetje of vriendje hebt die minder meeneemt.. Stap met je liefste lach op ze af en vraag of je alsjeblieeeeeft wat dingen bij hem of haar in de koffer mag stoppen. Is het antwoord nee? Als je de ochtend van vertrek er stiekem nog iets bij propt hebben ze dat echt niet door..

 

 1. Maak een lijstje van dingen in de ochtend

Natuurlijk poets je in de ochtend nog je tanden, doe je je make-up en laad je je telefoon nog even op. Helaas is uit mijn ervaring gebleken dat dit dan ook vaak de dingen zijn die je vergeet om mee te nemen, omdat je ze nog niet ’s avonds in je koffer hebt gestopt. Om stress te voorkomen maak ik altijd een lijstje van de dingen die ik nog gebruik in de ochtend en die dus nog niet in mijn koffer zitten. Vlak voor vertrek streep ik deze af en dan weet ik zeker dat ik niets ben vergeten!

 1. Waardevolle spullen in je handbagage

Gelukkig is het mij nog nooit overkomen, maar je hoort het vaak genoeg: je koffer heeft besloten een wereldreis zonder jou te maken en is in een ander land beland, of is nooit vertrokken. Daarom is het handig om de meest essentiële spullen mee te nemen in je handbagage: medicijnen, reispapieren, opladers en eventueel een setje ondergoed. Zo kan je er wel even tegenaan, ook als je koffer je in de steek heeft gelaten.

essentials

Zo! Dat waren mijn 12 inpaktips voor als je gaat vliegen. Een aantal zijn natuurlijk te vertalen naar een reis waarvoor je niet in het vliegtuig stapt. Ik hoop dat ik je hiermee een beetje op weg te hebben geholpen en mocht je nog vragen of tips hebben, laat ze dan vooral achter in de reacties!

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *