10 verkoelende tips: Zo kom je de hitte door!

Poh, wat was het weer warm de afgelopen dagen! We mogen natuurlijk niet klagen, maar soms wordt het wel een beetje te heet. Gelukkig zijn er allerlei manieren om deze warme zomerdagen lekker koel door te komen. Vandaag vertel ik jullie mijn verkoelende tips!

 1. Maak je eigen Noordpool bed

Hitte overdag vind ik leuk, maar als ik wil slapen is het soms wel vervelend. Vooral omdat ik eigenlijk altijd met een deken wil slapen. Hebben jullie dat ook? Zonder deken voelt gewoon raar.

Anyways, als je net als ik graag met je deken slaapt, probeer dan je deken even in de vriezer te leggen. Ja, deze tip is wel voor diehards haha. Maar het werkt echt! Je lichaam koelt af, waardoor je gemakkelijker in slaap valt. Zet er een pinguïn bij en je privé Noordpool is compleet!

 1. Slaap in katoen of linnen

Een Noordpool maken van je bed heeft niet zoveel zin als je in synthetische stoffen slaapt. Synthetische stoffen laten geen lucht door, waardoor je een soort broeikas maakt onder je dekens. Linnen en katoen zijn stoffen die ademen en ze absorberen vocht. Zo kan je lichaam beter afkoelen!

staycool

 1. Water, water, water

Spongebobwater

Het is natuurlijk een beetje een open deur, maar zorg ervoor dat je genoeg blijft drinken. Ik probeer zelf altijd minstens 8 glazen op een dag te drinken en als het warm is, drink ik nog meer. Vind je het lastig om genoeg te drinken? Hou dan ergens bij hoeveel glazen je hebt gedronken en maak er een soort van uitdaging van. Genoeg gedronken? Mooi! Geef jezelf een sticker!

Je kan natuurlijk ook je eigen fruitwater maken. Doe stukjes fruit in een kan met water, en tadaa, water met een smaakje! En als je zo je best hebt gedaan op je drankje, dan drink je het ook eerder op.waterschema

 1. Eet kleine en pittige maaltijden

Op een warme dag kan je beter meerdere kleine maaltijden eten. Dit is makkelijker te verteren en dan hoeft je lichaam niet zo hard te werken. En dan blijf je dus koeler! Probeer ook een keer pittig eten te eten, door het zweten koel je sneller af.

 1. Gordijnen dicht

Gordijnen zorgen ervoor dat de meeste hitte lekker buiten blijft. Hou ze daarom dicht, hoe ongezellig het ook is. Als de zon op je ramen staat verandert je Noordpool binnen no-time weer in Timboektoe. En dat willen we niet! Lekker de hele dag vampiertje spelen dus. Aaah, zon! It burns!

 1. Schakel lampen en elektronica uit

Hiermee maak je je innerlijke vampier ook blij: schakel lampen zoveel mogelijk uit. Lampen geven veel hitte af, terwijl je juist probeert om je huisje af te koelen. Als je LED lampen hebt, kan je die wel aanlaten, want die produceren geen tot weinig hitte. En zet ook je elektronica uit wanneer je deze niet gebruikt! Je televisie en laptop produceren veel warmte.

summeroutfit

 

 1. Meten is weten

Schaf een thermometer aan voor binnen en voor buiten. Zo kan je goed zien of het verstandig is om een raampje open te doen! Ik wapper altijd een beetje met mijn arm uit mijn raam en gok dan of het warmer is binnen of buiten, maar dat werkt toch niet altijd heel accuraat. En meten is weten, toch? Of zoals Jessie zegt in Breaking Bad: Science, bitch.

yeahsciencebitch

 1. Koele punten

De plekken op je lichaam waar je een hartslag kan voelen, zijn de punten die het snelste afkoelen, zoals je polsen, voeten en hals. Wanneer je deze koud maakt, koelt je lichaam af. Doe bijvoorbeeld je polsen onder de koude kraan (ik doe dit altijd voordat ik ga slapen), stop je voeten in een ijskoud voetenbadje en leg een koude doek in je nek. Helpt echt!

ananasglas1

 

 1. Bouw je eigen airco

Je hebt vast wel een ventilator in huis, toch? Anders moet je die even gaan halen, want dan kan je je eigen airconditioning bouwen! Het is heel simpel, je legt een paar flessen gevuld met water in de vriezer. Niet helemaal vol, want water zet uit en dan kan je fles barsten. Na een paar uur haal je ze eruit en plaats je ze voor een ventilator. De ventilator verspreidt zo koude lucht door je kamer! Zet de flessen wel in een bak of op een theedoek, want door het smelten ontstaat er vaak een plasje water.

 1. Keep calm, het went

Tien dagen, 100 minuten per dag in de hitte is genoeg om je lichaam aan warmte te laten wennen. Als de hittegolf lang genoeg duurt, kan je er dus vanzelf tegen.ananasglas

En als je je rustig houdt, kan je sowieso beter tegen de warmte. Hoe lager je hartslag, hoe beter je je voelt! Laat iemand je naar een zwembad brengen of ga naar het strand. Pak een parasol en een cocktail en probeer het gewoon over je heen te laten komen. De winter komt vanzelf weer. En dan ben ik er met tips om jezelf warm te houden.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

6 thoughts on “10 verkoelende tips: Zo kom je de hitte door!

 1. De temperaturen vallen me nu gelukkig nog mee! Maar dat komt ook omdat het vorige maand zo vreselijk warm was, haha. Een airco van je ventilator maken is een goede tip, heb ik ook weleens gedaan :)

 2. Ik kan vooral slecht tegen de hitte als ik moet slapen, en het wordt altijd nogal heet op mn slaapkamer aangezien de zon daar de hele middag op staat te branden! De airco tip kende ik nog niet, goed idee! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *