10 tips om over een break-up heen te komen

Break-ups zijn rot. Altijd. Kan ik niet veranderen. Wat ik wel voor je kan doen, is proberen je tips te geven om er zo goed mogelijk doorheen te komen, zodat je zo snel mogelijk weer je leuke zelf bent. Zie me als je grote zus die je een schop onder je kont gaat geven. Maar ik garandeer je dat je je beter voelt, als je doet wat ik zeg.

Wil je lezen hoe mannen van vrouwen verschillen in het verwerken van een break-up? Check dan even deze blogpost.

  1. Ga door je verdriet heen

Okee lieverd. Wegstoppen heeft geen zin. Verdriet moet er echt uit. Gelukkig hebben we Adele voor dit soort situaties. Wanneer je klaar bent mag je naar stap 2. Goed? Zie je zo. Hit it, Adele.

  1. Clean up the mess

Tijd om op te ruimen. Schoon huis, schoon hoofd. Zet de ramen open en sop je huis van boven tot onder. Ondertussen verzamel je al zijn spullen in een hele grote doos. Wanneer je klaar bent met verzamelen bel je je allerbeste vriendin en geef je de grote doos met spullen aan haar. Zij mag het of teruggeven, of verbranden: zolang jij het maar niet meer ziet. Spullen van je ex bewaren is ongezond en maakt je alleen maar verdrietig. Niet doen dus. Ook de spullen en foto’s van jullie samen: stop het weg of geef het weg. Je moet opnieuw beginnen.

Okee niet huilen wanneer je dit leest, maar waarschijnlijk ruikt zijn kussen nog naar hem. Nee. Niet gaan ruiken nu. Niet doen. Zet een wasknijper op je neus en ga op zoek naar nieuw en schoon beddengoed. Zo. Ben je daar ook weer vanaf.

Everything you own in the box to the left.

  1. Tijd om jezelf te poetsen

Eerst ga je even douchen. Pak je lekkerste douchegel, masker en bodybutter en ga voor de complete behandeling. Trek je poederdoos open en maak jezelf op alsof je naar de Grammy’s gaat. Hierna stap je op de fiets naar de kapper. Een mooi nieuw kapsel helpt om een nieuwe start te maken. Hierna koop je een nieuwe outfit die bij je nieuwe haar past.

Je ziet er altijd mooi uit, maar je bent echt mooier wanneer je traanogen weer weg zijn, je wallen weer zijn opgetrokken en je geen snotneus hebt. Verzorg jezelf goed en binnen no-time voel je je weer jezelf. En NEE, we doen dit niet om je ex terug te krijgen. We doen dit voor jou. Dit brengt me op stap nummer 4.

Pull out your Freakum Dress.

  1. JE NEEMT GEEN CONTACT OP MET JE EX

NIET OVER ZIJN SPULLEN. NIET OVER JE NIEUWE HAAR. NIET OVER NIKS. JE DOET HET NIET.

Waarom niet Elfi? Luister: je kan niet los komen van iemand wanneer je nog zit vastgeplakt. Ik zeg niet dat het makkelijk is, ik zeg wel dat het verstandig is en je een gigantische drol bent als je het wel doet.

  1. Neeee niet cyberstalken

Nu van zijn Facebook af. En van zijn Twitter. Instagram. Snapchat. Eraf. Nu.

Het is heel simpel: of je belooft jezelf om hem niet te gaan cyberstalken op sociale media of je verwijdert hem per direct van alle sociale media. It’s up to you. Bedenk je of je sterk genoeg bent om hem steeds op alle sociale media te zien. Anders gewoon verwijderen die handel.

Seven hours since you’ve closed the door.

  1. Ga leuke dingen doen met je vriendinnen

Bel ze op en laat ze je meenemen naar buiten. Ga leuke dingen doen of boek samen een vakantie (nog beter). Vriendinnen zijn er altijd voor je en willen maar al te graag voor je zorgen nu, geloof mij.

Maar luister niet naar de vriendin die nu staat te roepen dat je een rebound nodig hebt, want…

  1. Je bent te goed voor een rebound

Een rebound fixen is niet moeilijk. Je doet een mooi jurkje aan, een lik mascara op je wimpers en je mooiste rode lipstick op. Dezelfde avond heb jij een nieuwe jongen in je bed liggen. Heel gezellig.

Alleen ben je hier te goed voor. Je hebt geen nieuwe vent nodig om je goed te voelen! Niks daarvan! Na een rebound voel je je alleen maar vies en de kans is erg groot dat het allerlei gemis omhoog brengt. Ik hoor je al jammeren: Hij gaf me ook altijd kusjes op mijn voooooo-oooo-oo-r-hoooofd. Niet doen!

  1. Normaal doen

Tenzij jullie op totaal andere plekken wonen en geen gemeenschappelijke vrienden hebben, is de kans best wel aanwezig dat je hem een keer tegen komt. Gewoon zomaar, zonder waarschuwing. Daarom ga ik je nu vast voorbereiden op dit hartverscheurende moment.

Haal diep adem en tel tot tien. Bedenk je of je nog kan doen alsof je hem niet hebt gezien. Zo ja, dan zet je het nu op een rennen. Zo nee, dan is het tijd om normaal te doen. Hem negeren is kinderachtig en gek, dus loop rustig naar hem toe en vraag hoe het met hem gaat. Praat over niks persoonlijks. Praat over het weer, de politiek, een viral video: I don’t care. Je deelt niks persoonlijks meer met hem. Kap het gesprek na een aantal minuten af en loop gewoon weer weg. Niet gek doen. Helpt niet.

I’m just gonna shake to the fella over there with the hella good hair.

  1. Geef het wat tijd

Liefdesverdriet doet fysiek zeer. Je weet even niet meer wie je was voordat je met hem was, je weet even niet meer hoe je zonder hem verder kan en je herinnert je niet meer waarom het is stukgelopen tussen jullie. Alles is verrot. Alles kan verrot. En helaas hoort dit erbij.

Dwing jezelf niet om meteen de volgende dag blij en vrolijk te zijn. Zo werkt het nou eenmaal niet. Liefdesverdriet slijt en heeft helaas even tijd nodig. Dus geef jezelf die tijd om te helen.

  1. En door

Life goes on. Als hij echt zo’n klootzak is, dan pakt Karma hem ooit wel. Nu moet je focussen op jezelf. Alles komt goed. Dat beloof ik je. You will survive!

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *