Youtube schatten #24

Hieperdepiep, hoera! Mijn mama is vandaag jarig! Ik vertel natuurlijk niet hoe oud ze is geworden, maar als je het heel graag wil weten: rond de 25. Misschien iets daarboven. Of eronder. Helaas kan ik mijn mama vandaag niet bekogelen met ballonen, slingers en confetti, want ik moet de hele dag naar school. Gelukkig maak ik het dit weekend goed en gaan we het uitgebreid vieren. Zin in!

We beginnen vandaag met een Ierse man in Las Vegas. Zijn zoon besloot zijn GoPro aan hem uit te lenen, om zijn reis vast te leggen. Helaas heeft hij het niet helemaal begrepen en filmt hij de hele vakantie alleen zichzelf, in plaats van alle bezienswaardigheden. Een echte must-see. In de reacties heeft GoPro trouwens inmiddels aangeboden een nieuwe GoPro te sturen naar de familie, omdat de vader ook nog besloot de GoPro mee het water in te nemen, zonder de beschermende hoes. Oeps. Lief van GoPro! An Irishman in Vegas.

De volgende video is een echte Youtube schat: hij is namelijk nog niet viral gegaan. Geen idee waarom, want het bevat exact wat een viral video nodig heeft: een kat en Hotline Bling van Drake. De Hotline Bling hype gemist? Zoek eerst even de clip van Hotline Bling en daarna: hotline bling vines. Echt de moeite waard: My Hotline Bling Cat ‘Duchi’.

Afgelopen zaterdag heb ik al even stilgestaan bij de gebeurtenissen in Parijs op mijn blog. Volgens mij is iedereen er in zijn hoofd nog erg mee bezig, althans ik wel. Alle verschrikkelijke verhalen van mensen die familie en geliefden zijn verloren, de gruwelijke verhalen van de overlevenden. Het is heftig en het is naar. Ook ik loop met een ander gevoel op straat. Toen ik met een vriendin richting de Dam liep zaterdag aarzelde ze: “Ik weet niet of ik wel op zo’n grote plek wil zijn nu.” Heel even greep de angst mij ook, maar later liep ik toch over de Dam. Ik weiger om bang te zijn. Tuurlijk voel je je niet meer helemaal veilig, maar als wij de vrijheid gaan loslaten die ons zo bijzonder maakt, dan hebben de terroristen precies wat ze willen. Charlie Chaplin zei het 75 jaar geleden al in “The Great Dictator”:

“Don’t give yourselves to brutes. Men who enslave you. Who tell you what to do, think and feel. Who drill you – diet you – treat you like cattle, use you as cannon fodder. Don’t give yourself to these unnatural men. You have the love of humanity in your hearts.”

Man Plays John Lennon’s Imagine at Paris after the attack.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *