Wat zoeken vrouwen in een man?

Zondagavond. Zelfde kroeg als een week geleden. Met een wijntje vier ik het succes van mijn vorige artikel, Wat zoeken mannen in een vrouw?. Terwijl ik met een aantal van mijn geïnterviewde mannen sta te praten, stelt er één de onvermijdelijke vraag.

“Maar Elfi, wat zoeken vrouwen dan in een man?”

Ah ja. Hij heeft gelijk. Ik kan natuurlijk niet de grote vraag maar voor één geslacht beantwoorden.

Over het antwoord zijn zelfs films gemaakt. Er zijn boeken over geschreven. Er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Blijkbaar zijn vrouwen complexe wezens, die niet zo één, twee, drie kunnen beschrijven wat ze nou precies willen in een vent. En toch ga ik een poging doen, want zo ben ik dan ook wel weer. Step aside Mell Gibson, vandaag vertel ik je What Women Want.

chemistryisjustanotherwordforlove

Let’s do this

Op een druilerige maandagochtend besluit ik mijn vrouwen uit te kiezen. Via Facebook, What’s App en Twitter vraag ik ze allemaal wat zij nou precies zoeken in een man. De eerste reacties had ik aan kunnen zien komen.

Een puppy.

Een man in een uniform.

Een goede kont.

Channing Tatum. Of Brad Pitt. George Clooney is ook een optie.

Nee. Natuurlijk reageren vrouwen niet zo. Dat mannen nou meteen over de cupmaat beginnen of over hoe hoerig ze moet zijn, betekent niet dat wij, vrouwen, ook zo simpel zijn ingesteld. Nee, de echte eerste antwoorden waren lang, complex en begonnen vaak met: “Ik hoopte al dat je het zou vragen.”

roseschemist

Result!

Het leek wel alsof alle vrouwen ergens stiekem een lijstje hadden klaarliggen. Terwijl ik het uit de mannen moest wringen hadden vrouwen het allang uitgestippeld. Of het nou één kwaliteit is, of een hele waslijst, ze hadden deze vraag allang beantwoord in hun hoofd. De meest voorkomende antwoorden heb ik voor je op een rijtje gezet.

  1. Humor!

Bijna alle vrouwen noemden als eerste grappig of humor. We vinden het fijn als we een beetje om jullie kunnen lachen, mannen. En jullie ook vooral om ons. Want wij zijn sowieso beter in grapjes maken.

Hij moet humor hebben.

Als je elkaars grapjes niet leuk vindt, gaat het niet werken.

Humor natuurlijk.

Iemand waarmee je kan lachen.

We moeten samen enorm kunnen lachen.

Iemand met (mijn) gevoel voor humor

Hij moet mij grappig vinden.

Ik begrijp mijn vrouwen heel goed. Als je in een relatie niet om elkaars grapjes kan lachen, denk ik dat het snel een saaie boel wordt. Gedeelde humor houdt het gezellig en luchtig. En met elkaar kan lachen, kan je samen alles aan.

  1. Smart is the new sexy

Slimme mannen, puntje voor jullie! Slim kwam als tweede binnen op de lijst. Ik vind het zelf verschrikkelijk irritant als iemand niet op mijn denkniveau zit. Als ik constant dingen beter weet en nooit iets van hem leer, dan raak ik verveeld. Daarnaast vinden vrouwen het belangrijk dat een man diepgang heeft.

Hij moet wel een beetje slim zijn. Ik wil graag goede gesprekken met hem kunnen voeren en dat houdt snel op als hij niet weet waar ik het over heb.

Ik vind het ook belangrijk dat iemand intelligent is en dat je een beetje op niveau met elkaar kan praten.

Iemand met diepgang, waarmee je een goed gesprek kan hebben.

Ik zoek in een man vooral intelligentie. Ik denk dat ik liever iemand heb die slimmer is dan ik en die meer weet, dan iemand die dat minder heeft.

Hij moet intelligent zijn.

Slim, of course.

  1. Emoties kunnen begrijpen (ook als we onszelf niet begrijpen)

Ik snap het mannen. Dit is geen makkelijk puntje. Ik zal jullie verklappen dat vrouwen negen van de tien keer ook geen idee hebben waarom ze precies emotioneel zijn. We kunnen tranen met tuiten huilen bij Bambi. Of bij een foute soap. Of bij het journaal. Eigenlijk bij alles. Ik zeg niet dat dit ligt aan het feestje van de maand, maar dat maakt alles in ieder geval niet beter. Cut us some slack. En zal ik je nog iets verklappen? Het is heel sexy als je onze gevoelens serieus neemt.

Hij moet mijn emoties begrijpen.

Het is fijn om te weten dat hij er voor je is wanneer je hem nodig hebt

Iemand die luistert naar mijn nutteloze problemen en mij kan kalmeren.

Het is belangrijk dat een man er voor je kan zijn wanneer je met iets zit.

Hij moet niet schrikken als ik ineens huil.

  1. Lief!

Ja mannen, lief. Gewoon lief. Zorg voor ons, verras ons en wees altijd lief voor je medemens. Want stiekem vallen vrouwen niet echt op de bad guys.

Hij moet lief zijn en oprecht interesse in je tonen.

Een lieve man.

Hij moet lief voor mij zijn, met bijvoorbeeld spontane acties.

Natuurlijk lief.

Mag best een beetje macho zijn tegen vrienden, als ie tegen mij maar lief is.

Ik zoek in een man vooral dat hij lief is.

Hij moet lief zijn en ik moet me veilig bij hem voelen.

  1. Ambitieus, maar laat ons vooral los

De tijd waarin jullie carrière maakten en wij thuis op je zaten te wachten, je kleren streken en je prakkie hadden klaarstaan is voorbij. Get over it. Echt, ik vind niks zo onaantrekkelijk als een man die deze ouderwetse standaarden niet kan loslaten. Vrouwen zorgen nu voor zichzelf. En daarom vinden we het fijn als je zelf carrière maakt en ambitieus bent, maar we vinden het nog heel fijner als je ons hetzelfde laat doen. Of zoals Lilly Allen zo mooi zijn: Forget your balls and grow a pair of tits.

Hij moet mij niet intimiderend vinden.

Ambitieus, hij moet weten welke kant hij op wil.

Ik hou van ambitie en respect voor elkaar. Dat hij president zou willen en kunnen zijn, maar het liefst dat hij ook trots naast me zou kunnen staan als ‘First Gentleman’. Dan wel graag knapper, trouwer en jonger dan Bill Clinton, trouwens.

Volwassen en doelgericht.

Hij moet mij vrij laten en zich niet teveel met mijn zaken bemoeien.

Hij moet respect hebben voor mijn doelen.

roses

Pfoe mannen, the pressure is on. Jullie hebben heel wat puntjes om af te tikken bij de vrouwen. Maar no worries. Vroeger had ik ook een hele waslijst. Hij moest slim zijn, grappig en moest lijken op James Bond. Leon is super slim en ik vind zijn humor fantastisch, maar hij lijkt niet op James Bond. En dat maakt eigenlijk ook niet uit. Lijstjes kunnen worden verworpen, mannen. Wees jezelf, dan komt alles goed. Of koop een puppy. Dat schijnt ook te werken.

Lieve, lieve, lieve vrouwen. Bedankt voor jullie mooie (en lange) antwoorden! Jullie zijn stuk voor stuk schatjes.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *