Man v.s. vrouw: Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn?

Ik heb best veel mannelijke vrienden. Niks tegen de dames, maar bevriend zijn met mannen is minder dramatisch. Mannen zijn niet zo ingewikkeld en draaien nooit zo om de zaken heen. Tenminste, mijn mannen.

Ik heb dan ook een beste vriend: Thierry. Thierry en ik kennen elkaar al sinds de brugklas en dat is inmiddels alweer 8 (!) jaar geleden. Pfoe. Wat een tijd. Thierry is net zo gek als ik en we kunnen uren lachen om de meest achterlijke dingen. Elke dag fietsten we samen naar school (Thierry, als je dit leest, je was ALTIJD te laat), Thierry bracht mij altijd thuis na het uitgaan en we moesten continue uitleggen dat we geen stelletje waren. Of zoals Thierry het zo mooi zei: “Nee hoor, we hebben geen relatie. Je mag haar gewoon doen!” (waarna ik hem dan heel boos aankeek..).

Nu denk jij waarschijnlijk: Zo, die Thierry zit een partijtje in de friendzone! En ik snap dat het zo overkomt. Maar zo is het echt niet. Het is meer een broer en zus band.

thierryenik3

Kunnen mannen en vrouwen bevriend zijn? Ja? Nee? Lastige vraag hè. Ik ben er zelf dus van overtuigd dat het kan, met de juiste persoon. Er zijn ook vrienden waarvan ik weet dat ze stiekem toch iets meer achter onze vriendschap zoeken. En dat werkt dan niet. Maar ik wil deze vraag niet alleen beantwoorden! En dus zocht ik weer een groepje mannen en vrouwen bij elkaar die mij besloten te helpen. Schatjes zijn het.

Ladies first!

De vrouwen waren eigenlijk best eensgezind:

Ik vind zelf persoonlijk wel dat het kan, mits ze geen romantisch verleden hebben, dus een relatie of een flirt ofzo.

Mannen en vrouwen gaan niet alleen met elkaar om met het oog op liefde. Ik heb meerdere mannelijke vrienden (met en zonder romantische intenties op voorhand) en mannen zijn gewoon cool, ook als vrienden.

Je kan wel goed bevriend zijn als jongen en meisje. En in sommige gevallen zal er best misschien iets meer spelen, maar in andere gevallen is het gewoon echt vriendschappelijk en zou het ook nooit iets anders kunnen worden.

Natuurlijk kan dat! Zelf heb ik ook meer mannen als vrienden dan vrouwen. Mannen zijn vaak veel rustiger en directer in een gesprek. Je moet wel van wat foute humor houden en niet met ze willen winkelen.

Ja, ik vind dat het kan. Mannen zijn anders in de omgang wat soms heel fijn is. Ze kijken anders naar bepaalde situaties waardoor je goed met ze kan praten. Daarnaast vind ik dat mannen minder zeuren, wat ook wel chill is, haha.

Ik denk zeker dat mannen en vrouwen bevriend met elkaar kunnen zijn. De vraag blijft natuurlijk altijd of er bijbedoelingen zijn van één van de twee kanten, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn! Want het hoeft niet zo te zijn dat elke vrouw tot elke man is aangetrokken en andersom.

Ik vind van wel, zo lang je er beide maar duidelijk in bent dat het vriendschappelijk is en dat je je daar ook naar gedraagt.

Lange antwoorden hè. Vrouwen zijn lang van stof. Maar waar het op neer komt: volgens de vrouw kan het. Zolang er geen bijbedoelingen zijn en de intenties hetzelfde.

girlsview

Let’s go gents!

En dan nu de mannen: zijn ze het met de vrouwen eens?

Natuurlijk! Wat een man niet heeft kan een vrouwelijke vriend aanvullen en andersom precies hetzelfde.

Ja dat kunnen ze, maar als er gevoelens bij komen wordt het lastiger, want dan krijgt één van de twee het moeilijk.

Mannen en vrouwen kunnen bevriend zijn vind ik! Maar denk wel dat het 9 van de 10 keer aan de man ligt wanneer het wel of niet kan. Tuurlijk, soms kan het niet omdat de jongen het meisje leuk vindt of andersom, maar als dit niet aan de hand is kan het naar mijn mening gewoon.

Dat kan zeker en ik snap ook niet dat mensen denken dat het niet kan. Het werkt alleen niet als één van de twee er stiekem meer achter zoekt, dan wordt er iemand teleurgesteld. Heb genoeg vriendinnen waar ik niets van moet, anders dan vriendschap.

Pfff, sommige wel, sommige niet en ligt er geheel aan wat je voor iemand voelt. Ik heb er namelijk wel vaak moeite mee als ik iemand leuk vind om dan vrienden te blijven. Maar kan me zeker voorstellen dat het voor sommige jongens ook gewoon niet lukt.

Hm okay. De antwoorden komen vrij overeen met die van de vrouwen, maar de laatste man antwoordt net even anders.

boysview

Opeens realiseerde ik me dat mijn strategie misschien wel totaal verkeerd was. Alle mannen die ik vroeg zijn mijn vrienden… En hoe vaak zegt een vriend van je, dat hij wel eens anders over je heeft gedacht? Nooit toch? Dus besloot ik mijn vriend het aan een aantal van zijn vrienden te laten vragen. En die antwoorden waren heel erg anders.

Denk het niet, omdat een man bijna altijd “last” heeft van hormonen en dus altijd die lust zal hebben. Echte vrienden zullen ze nooit worden dus, denk ik.

Ja, het kan wel. Maar niet zonder meer te willen. Tenzij je homo bent.

Ten eerste heb ik geen vriendinnen en het antwoord is: Nee. Het kan niet.

friendzonememe

En?

Oh. Ehm. Ja. Wat moet ik hierop zeggen. Misschien had ik het aan kunnen zien komen. Toen ik besloot om te beginnen aan dit projectje liet mijn vriend mij het volgende filmpje zien:

Het antwoord lijkt in dit filmpje dus simpel. Mannen vinden dat mannen en vrouwen geen vrienden kunnen zijn, zonder bijbedoelingen, en vrouwen vinden dat het wel kan. Maar misschien zijn mijn mannen wel gewoon anders! Geëmancipeerder! Wijzer!

Of ik ben net zo naïef als de andere dames. Bestaat een pure vriendschap met een vrouw eigenlijk niet voor mannen en durfden al mijn mannen mij niet de waarheid te vertellen. Of zoals Léon zei:

Een man zal altijd seksuele aantrekkingskracht ervaren. Dus vanaf de man zal het nooit 100% puur en eerlijk vriendschappelijk zijn.

Toen ik hem daarna vroeg hoe het dan zit met zijn vrouwelijke vriendinnen, hield hij wijs zijn mond. Waarschijnlijk was hij bang dat ik hem mijn huisje uit zou zetten. En die kans was best aanwezig. Slimme jongen.

Ondertussen blijf ik alsnog heilig geloven in de 100% oprechte vriendschap van een man. Misschien ben ik dan wel een naïef meisje. Net als de rest. Maar als ik Thierry hoor zeggen dat ik als een zusje voor hem ben weet ik één ding heel erg zeker: wij zijn gewoon beste vriendjes. En aan al mijn vrienden die zich stiekem toch afvragen hoe ik in bed ben: Ik ben fan-tas-tisch in bed. Weet je dat ook weer.

Lieve mannen en vrouwen die hebben meegewerkt aan dit artikel: super bedankt! Jullie zijn allemaal lief en ik hoop dat jullie nog vaker mijn gekke vragen willen beantwoorden.

Liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *