Mijn 10 favoriete horeca-gelegenheden in Amsterdam

Als vrienden van mij naar Amsterdam komen, vragen ze vaak waar ze moeten gaan eten. Inmiddels woon ik bijna drie jaar in onze hoofdstad en heb ik een heleboel mooie restaurantjes ontdekt. Mijn 10 favoriete plekjes (tot nu toe!) zet ik dus graag voor jullie op een rijtje. Zodat je geen honger hoeft te lijden in mijn favoriete stad.

Ontbijt en lunch

  1. Le Pain Quotidien

Als je de Londen vlogs (http://elfiselfie.nl/filmpje-londen-vlog-1/) hebt bekeken was je er zelfs bij toen ik deze keten ontdekte: le Pain Quotidien! Tot mijn grote plezier kwam ik erachter dat er ook drie filialen zijn in Amsterdam. Met een super uitgebreide kaart en heerlijke biologische producten, kan iedereen hier wel wat lekkers vinden. Mijn aanrader? De wentelteefjes. Nomnomnom. Ik krijg er spontaan honger van.

Waar te vinden? Spuistraat, de Pijp of Oud Zuid.

http://www.lepainquotidien.nl/

Bron foto: Le Pain Quotidien.

Le Pain Quotidien

  1. De Drie Graefjes

Als je in Amsterdam studeert is de kans groot dat je hier veel tijd spendeert: de Drie Graefjes. Je kunt er heerlijk lunchen, maar ook high teaën of een snack eten. Mijn favorieten zijn de tosti mozzarella, roerei met zalm en de vegetarisch burger. Maar je kunt de Drie Graefjes niet verlaten zonder de appelkaneel muffin en de vanille cupcake te hebben geproefd. Pfoe. Alles is hier is gewoon lekker.

Waar te vinden? Eggertstraat 1 of Rokin 128.

http://www.dedriegraefjes.nl/index.html

Bron foto: de Drie Graefjes

de drie graefjes

  1. Bagels & Beans

Ik heb het gevoel dat ik nu een open deur intrap, maar ik kwam er dus laatst achter dat mijn vriendinnen Bagels & Beans nog niet kenden. Toen ik bijgekomen was van de shock heb ik ze per direct meegesleept naar mijn favoriete vestiging aan het Waterlooplein en heb ik ze daarna verplicht om een Tosti Bagel te eten. Want die is echt heel erg lekker. Mark my words.

Waar te vinden? Overal in Amsterdam eigenlijk. Maar Waterlooplein 2 vind ik het leukst. Lekker mensen bespieden.

http://www.bagelsbeans.nl/nl

Bron foto: wikimedia

Bagels en beans

  1. Het Katten café

Katten maken alles gezelliger. Ook cafés. In het katten café kun je genieten van een snack of een kleine lunch, omringt door lieve, wollige katjes. Mijn favoriete plekje is in de hoek op de bank en meestal eet ik een croissantje of een stukje taart. Of gewoon alles tegelijk, terwijl ik geniet van de knorgeluidje van de kitties. Niks voor kattenhaters of als je een allergie hebt, wel voor echte crazy cat ladies/men.

Waar te vinden? Marco Polostraat 211 (beetje uit het centrum, maar er rijdt een tram vanaf het centraal station).

http://www.kattencafekopjes.nl/

kopjescafe

Snack

  1. Amsterdam Cupcake Company

De Cupcake Company is wel echt mijn favoriete stekkie in Amsterdam. In dezelfde straat als het Katten café, dus je kunt mooi oversteken. Ik zweer echt bij deze cupcakes. Koop voor jezelf een levensvoorraad vanille (Angel’s food), karamel (Sticky Caramel), oreo (Cookie Surprise) en speculaas cupcakes (Sinterklaasje). Je zult nooit meer een slechte dag hebben.

Inmiddels word ik herkend door het personeel, dus je weet dan wel hoe laat het is. Echt de allergrootste aanrader in Amsterdam.

Waar te vinden? Marco Polostraat 209.

http://amsterdamcupcakecompany.nl/

cupcakes

Diner

  1. Foodhallen

De Foodhallen zijn super cool en je moet hier als foodie wel een keer zijn geweest. In de oude tramremise staan tientallen verschillende kraampjes, waar je allerlei soorten eten kunt kopen. In het midden kun je gezellig met z’n allen zitten.

Gigantisch populair en dus zeker een bezoekje waard. Ook handig als je met meerdere mensen eet, want iedereen kan lekker zelf iets uitzoeken. Mijn favoriete kraampje? Die van Petit Gâteau. Want macarons en mini taartjes. Meer hoef ik niet te zeggen.

Waar te vinden? Bellamyplein 51.

http://www.foodhallen.nl/home.html

Bron foto: Foodhallen

foodhallen

  1. Van Rijn bar

Voor als je iets duurder (maar ook heel erg lekker!) wil dineren is van Rijn aan het Rembrandtplein wel echt een favoriet. Hier at ik super vaak na mijn werk en kon ik even bijkomen na een drukke dag. De kaart verandert heel vaak, maar het eten is altijd van hoge kwaliteit. En het personeel is heel gezellig, ook niet onbelangrijk.

Waar te vinden? Rembrandtplein 17.

http://www.vanrijnamsterdam.nl/index.html

Bron foto: van Rijn

van rijn

  1. De Ysbreeker

De Ysbreeker ken ik pas kort, maar ik ben verliefd. Het eten is absoluut goddelijk en niet te duur, waardoor je er lekker spontaan naartoe kunt gaan. Mijn favoriet is de bospaddestoelen risotto met kruiden crème en parmezaan. Als dessert moet je absoluut het gekarameliseerde appeltaartje uit de oven proeven, want dat is echt ultiem. Lekker, lekker, lekker!

Waar te vinden? Weesperzijde 23.

http://www.deysbreeker.nl/

Bron foto: De Ysbreeker

ysbreeker

  1. Nacional

Een absolute favoriet, ik ben hier zo vaak geweest dat ik het niet meer kan tellen. Nacional ligt aan het Leidseplein en wordt heel vaak genoemd in bekende bladen zoals Elle, Linda en Vogue als een favoriet in Amsterdam. In een jaren vijftig setting begeef je je in Parijs, met heerlijke Franse gerechten (en wijnen, hehe). De pompoen ravioli is erg lekker, maar de risotto of de vis van de dag is ook altijd een goede keuze.

Waar te vinden? Kleine Gartmanplantsoen 11A

http://nacional.nl/

Bron foto: Nacional

nacional

  1. Coffee & Coconuts

Op de Ceintuurbaan zit dit juweeltje: Coffee & Cocunuts. Nee, je kunt niet alleen koffie en kokosnoten bestellen. Gevestigd in een voormalige bioscoop en erg trendy: je moet zeker even reserveren als je hier een avondje wil spenderen. Favorites: de quesadillas en geroosterde zoete aardappel. Goody goodness.

Waar te vinden? Ceintuurbaan 282-284.

http://www.ctamsterdam.nl/

Bron foto: CT Amsterdam

logo-coffee-coconuts-amsterdam

Ik heb de domme fout gemaakt om dit te typen terwijl ik gigantische honger heb. Mijn maag geeft inmiddels een knorconcert, heel gezellig. Dus ik ga op zoek naar eten. Zou jij ook moeten doen. Lekker in Amsterdam.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *