5 tips tegen een winterdip

Joehoe, tijd voor een nieuwe dag! Vol enthousiasme gooi ik mijn gordijnen open. Wat ik zie valt echter een beetje tegen: een dikke laag mist, bewolking en een grauw kleurtje. Blegh. Het is weer herfst.

De regen valt weer met bakken uit de lucht, de zon houdt het voor gezien en de blaadjes kletteren van de bomen. Buiten is het een troosteloos zooitje. Hoe voorkom je dat je in een winterdip belandt? Vandaag deel ik je mijn 5 beste tips!

  1. Slik vitamine D3

Zon in een potje! Een winterdip krijg je vooral door een gebrek aan vitamine D, die je lichaam uit zonlicht haalt. Gelukkig kan je vitamine D ook gewoon in een potje kopen. Slik braaf elke dag een beetje zon en dan voel je je al snel wat beter.

zontoedeloe

  1. Kruip uit je winterslaap

Soms lijkt het alsof de zon zich niet laat zien, maar ook door de wolken komt nog genoeg daglicht. Als je besluit de hele dag binnen te blijven, kan je lichaam dit licht niet opnemen. Neem daarom de fiets naar je werk, maak een ommetje in de herfstblaadjes en zuig zoveel mogelijk licht op. Daarnaast is bewegen ook heel gezond voor je!

En vergeet niet om op tijd op te staan! In de ochtend is het licht het blauwst en dit werkt het beste tegen een winterdipje. Kom je niet makkelijk uit bed? Neem dan een hond. Ik wil graag de eerste. Lekker fluffy.

  1. Cozy up!

De herfst en de winter kunnen ook heel gezellig zijn! Maak het leuk voor jezelf. Als het vroeg donker wordt, doe je gewoon overal kaarsjes aan. Hang vast wat kerstlampjes op (bij mij zijn ze het hele jaar blijven hangen..), koop wollige dekentjes om je in te verstoppen en geniet van honderden kopjes thee. Wordt de herfst veel leuker van. O ja, vergeet niet om alvast stiekem naar kerstliedjes te luisteren.

  1. Organiseer leuke uitjes

Het is niet voor niks dat onze wijze voorouders besloten om allerlei feestdagen in de winter te pleuren. Halloween, kerst, oud & nieuw, allemaal dingen waar we ons op kunnen verheugen in de donkere tijden van het jaar. Organiseer voor jezelf daarom ook leuke uitjes: ga wandelen in het bos, ga een weekendje naar Antwerpen, koop concerttickets, als je je er maar op kunt verheugen.

  1. Lichttherapie

Als je er nou echt helemaal doorheen zit, kun je een lichtbak huren. Ja, een lichtbak, geen zonnebank. Deze monteren ze op je badkamer of slaapkamer en daar moet je dan elke ochtend een paar minuten voor gaan zitten.

Ik heb zelf een wake-up light van Philips. Deze lamp is niet sterk genoeg voor echte lichttherapie, maar geeft je ’s ochtends wel een wakker gevoel. Een halfuur voordat je wekker gaat, begint de wake-up light langzaam aan te gaan. Wanneer het tijd is om op te staan is de lamp op zijn felst en word je wakker met het geluid van vogeltjes of het geruis van de zee. Heel fijn om mee wakker te worden ’s ochtends en ik kan hem zeker iedereen aanraden!

Nee dit is niet gesponsord haha. Grapjassen.

Laat de winter je humeur niet verpesten en maak er het beste van. Voor je het weet is het weer zomer en zeuren we samen weer over hoe warm het is. Just imagine how much cooler we’ll be in summer!

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

One thought on “5 tips tegen een winterdip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *