De meeste dromen zijn bedrog

Ik ben een onrustige slaper – voor mijn omgeving dan. Midden in de nacht kan ik ineens hele verhalen aan je vertellen, allemaal vanuit dromeland. Van zeer uitgebreide complottheorieën over kernwapens, tot het zingen van Happy Birthday: ik doe het ’s nachts allemaal voor je.

Leon en ik proberen al een aantal jaar mijn verhalen op te nemen met een speciale neem-op-wat-je-allemaal-brabbelt-in-je-slaap –app, maar altijd als deze aanstaat, besluit ik een avond braaf mijn mond te houden. Heel irritant, vooral omdat ik eigenlijk ook wel zou willen weten wat mijn onderbewustzijn allemaal te melden heeft.

Wat ik wel weet is dat ik veel droom ’s nachts en dat ik deze dromen ook wel aardig kan onthouden. Zo vertel ik Leon niet alleen ’s nachts hele verhalen, maar ook in de ochtend. Zo kan ik hem om zes uur in de ochtend al verrassen met een prachtig verhaal over zingende zwaardvissen en andere gekkigheid. Kan me wel voorstellen dat hij er een beetje moe van wordt.

Anyways, er zijn een aantal dromen die altijd weer terugkomen. Ik heb wel eens gezocht naar de betekenis van deze gouwe ouwe versies, maar zelfs de vaagste dromensite kan geen touw vastknopen aan de hersenspinsels van mijn onderbewuste zelf.

Om te beginnen – de droom dat ik naar Disneyland ga. Op zich een mega fantastische droom, want ik ben dol op Disney. De enige plek ter aarde waar ik gewoon mijn Pluto oren op mag, me helemaal blut mag winkelen aan Disney merchandise en in een totale fantasiewereld mag leven, zonder dat iemand probeert mijn waanbeelden weg te drukken met medicatie en een dwangbuis. Het enige jammere aan deze droom is: ik kom nooit verder dan de ingang. Letterlijk, nooit. Er komt altijd iets tussen. Of er staat ineens een fanfare die de weg blokkeert, of Mickey Mouse tackelt me bij de deur óf (de ergste variant) heel Disney gaat in rook op door een op hol geslagen draak.

Goed, geen leuke droom dus. En daar heb ik er nog eentje van, want ik droom namelijk ook zeer geregeld dat ik onverwacht op vakantie ga. Op zich ook een mega fantastische droom, want er is niks mis met vakantie vieren op zijn tijd. Maar er is wel haast bij en dus moet ik snel mijn koffertje inpakken. Voor mijn gevoel gaat dat altijd fantastisch – totdat ik in het vliegtuig zit. Dan realiseer ik me dat ik naar de Bahama’s vlieg, met al mijn winterjassen in mijn koffer. Of dat ik naar Oostenrijk vlieg, met alleen maar bikini’s en shorts. Dan zucht ik en sla ik uit frustratie zachtjes tegen mijn hoofd, om vervolgens compleet in paniek wakker te worden.

Gelukkig zijn de meeste dromen bedrog. Maar toch ben ik bang voor de volgende keer dat ik mijn koffer inpak, of naar Disneyland vertrek. Ik hoop maar dat het geen voorbode is, voor wat er gaat komen.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *