ElfiSelfie

Happy 24

Ineens hoor ik het mezelf zeggen:

‘Ik ben gelukkiger dan een jaar geleden’

Het is een week voor mijn 24ste verjaardag en ik zit bij de Drie Graefjes in Amsterdam met Jane.

Ik schrik een beetje van mijn eigen woorden.

Mijn verjaardag behandel ik vaak als reflectiemoment. En als een moment om zoveel mogelijk taart naar binnen te werken zonder schuldgevoel, maar dat terzijde.

Gelukkiger. Bizar vind ik het.

Want als ik terugkijk op afgelopen levensjaar, waren er heel veel verdrietige momenten. Mijn relatie liep op haar eind na bijna 6 jaar, ineens woonde ik alleen in plaats van samen. En niet lang na de breuk, overleed het allermooiste mens op deze aarde – mijn peettante.

Donkere dagen. Dagen die ik het liefst had willen overslaan.

‘Ik ben gelukkiger’

Wat had ik graag gehad dat mijn tante mij dit nog had kunnen horen zeggen. Want wat maakte ze zich zorgen na de breuk.

Toen ik aan haar bed stond in het ziekenhuis, pakte ze mijn hand en fluisterde: ‘Want samen zijn is nou eenmaal fijner dan alleen’

Daar heeft ze ook gelijk in. Als ik keek naar mijn tante en oom samen zag ik échte, onvoorwaardelijke liefde. Ik zou liegen als ik zeg dat ik dat gevoel van samen zijn soms niet een beetje mis.

Maar echt leeg voelt het ook niet.

Mijn vriendschappen kregen een andere betekenis. Ik heb mensen erbij gevonden, oude vrienden op een andere manier leren kennen. Ik voel me geliefd aan alle kanten en veilig. Hoe mooi dat je jezelf kunt laten vallen en dat er dan zoveel lieve mensen klaar staan om je op te vangen.

Alles wat ik leuk vind doe ik nu in stroomtrein vaart – ik repeteer wekelijks met een bandje, volg gitaar en zangles, schrijf weer elke week en ben begonnen met kickboksen.

Het is een nieuw soort vrijheid. Ik conformeer me aan niemand. Niemand die me vertelt dat ik niet goed genoeg ben. Ik vertrouw op mezelf.

En natuurlijk heb ik nog een lange weg te gaan. We zijn er nog niet. Maar het gaat beter.

Here’s to 24. Happy birthday to me.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *