Break-up

The break-up

‘Ik wil niet meer verder’

We stonden op een markt in hartje Belfast, bij een sokkenkraam. Een sokkenkraam. Alsof ik het nu ter plekke uit mijn duim zuig, zo ironisch was het.

‘Waarmee? Met de sokken?’

‘Met ons’

Zonder waarschuwing, stond ik ineens aan het eind van onze relatie van bijna 6 jaar. Er was letterlijk geen wolkje aan de lucht geweest. En het ergste was dat we nog een paar uur in de auto moesten naar het vliegveld om daarna naar Amsterdam te vliegen. Een vreemd soort schijnwerkelijkheid waarin ik schommelde tussen ‘Het is een opwelling, dit komt goed’ naar ‘Klootzak, je had me moeten waarschuwen, nu is het te laat’.

We zouden het nog proberen. Een week kroop voorbij, waarin ik met opgeheven hoofd deed alsof er niks aan de hand was. Ik ging gewoon naar werk, begon met kickboksen om mijn gedachten ergens anders op te zetten. Ik was geen seconde alleen. Als er niemand in de buurt was, belde ik met iemand totdat ik verdoofd in slaap viel. Als ik te lang over de situatie nadacht, werd ik fysiek ziek.

5 dagen later was het echt klaar. Toen de deur voor het laatst dichtging, voelde het alsof de aarde onder mij wegzakte. Een vrije val.

Jij was de liefde van mijn leven. Dit komt nooit meer goed.

Maar ik viel zacht.

Mijn vader boekte een suite in Amsterdam op de avond dat het uitging. Ik liet het bad vollopen en we dronken de minibar leeg. De volgende ochtend knalde mijn hoofd uit elkaar, at ik een bak ijs leeg en ontmoette mijn vrienden in een bar waar de muziek te hard stond om te denken.

Ik was alles behalve alleen.

Een paar dagen later zat ik aan het water in Utrecht.

‘Het schijnt dat je voor elk jaar relatie, een maand nodig hebt om eroverheen te komen. Dus met een snel rekensommetje, duurt het nog zes maanden en dan ben ik weer de oude. Dan kan ik stoppen met tegen je snotteren.’

‘Ach Elfi, laat me niet lachen. Jij doet dit in zes weken.’

I’m back

Inmiddels zijn we drie maanden verder.

De formule van zes weken klopte aardig. Ik had geen mental breakdown, ben geen dag onder een dekbed blijven liggen. In plaats daarvan ging ik naar buiten, pakte ik nieuwe hobby’s op en omringde ik me met de mensen die ik lief heb. Ik voelde me vrij snel weer happy.

Maar ik ga niet tegen je liegen. Het was ook zwaar en donker.

Wanneer ik dacht dat ik eroverheen was, leek het alsof het universum het even wou testen. Gewoon, voor de lol. Om te laten zien dat ik er nog lang niet was. Het moment waarop ik zijn spullen moest inpakken, toen de foto’s van ons verdwenen op social media, de dag dat ik hoorde dat hij met iemand anders was.

Ik ben klaar om dit te schrijven. Om het af te sluiten. Ik vind dat ik dit eerst met jullie moet delen, voordat ik weer door kan. Het is letterlijk een afgesloten hoofdstuk, ook op ElfiSelfie. En dat is prima.

Ik ga jullie de details besparen. Daar heb ik wel over nagedacht. Dat zeker. Maar zoals Destiny’s Child ooit sprak:

‘You know I’m not gonna diss you on the internet. Cause my mama taught me better than that.’

Waar het om ging, is dat ik intens veel van hem hield. Dat wist iedereen. Ik zou hemel en aarde hebben bewogen als hij het had gevraagd. Maar als ik op een afstandje terugkijk, dan kan dit niet ware liefde zijn geweest. En als het wel zo was? Dan is liefde best wel shitty.

Bereid je voor op een levensvoorraad aan Doctor Love artikelen. Van awkward Tinder dates, tot de ultieme break-up tips. Ik heb ze voor je.

Elke week weer een artikel op ElfiSelfie. See you next week.

Liefs,

Elfi(Selfie)

3 thoughts on “The break-up

  1. Hi Elfie,

    Mijn moeder volgt gitaarles bij jou oom. Ze vertelde mij dat ik jou blogs moest gaan lezen. Je hebt gewoon precies hetzelfde meegemaakt als mij. Alleen ik heb er maar 3,5 jaar opzetten. Van mij is het nog kort dag en ik hoop dat ik het ook snel een plekje kan geven. Mocht je nog tips hebben, hoor ik het graag. Veel liefs x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *