5 hotel aanraders

Voordat ik op vakantie ga, spendeer ik uren op Booking, Zoover en TripAdvisor om het perfecte hotel te vinden. Ik lees alle reviews, bekijk de foto’s en beoordeel de locatie. Wat dat betreft zou zoiets als Sprs Me (een reisservice waarmee je niet weet waar je naartoe gaat, totdat je op Schiphol bent) een heel avontuur voor mijn innerlijke control freak zijn.

Door de jaren heen heb ik de mazzel gehad dat ik heel veel heb kunnen reizen en inmiddels heb ik flink wat vlieguurtjes erop zitten. Stedentrip is mijn tweede naam, zeg maar. Vandaag vertel ik je mijn vijf aanraders voor hotels.

  1. Schiphol – CitizenM

Dit is de perfecte plek om je tripje te beginnen, of te eindigen: het CitizenM hotel, op twee minuten lopen van de ingang van Schiphol.

De kamer is klein, maar voelt groot door de indeling. In het midden van de kamer vind je een regendouche in een soort glazen koker en daarnaast de wc in een andere koker. Gelukkig is het glas van die laatste wel verduisterd. En dan het bed: vreselijk fluffy en lekker groot. Perfect.

Met de afstandsbediening op het nachtkastje beheer je de complete kamer: je verandert de kleur van het licht, verduistert de ramen of kiest een on-demand film.

Het citizen is net een sci-fi film en dan op de goede manier. Absoluut een aanrader als je heel vroeg moet vliegen, of midden in de nacht weer aankomt.

citizenm

https://www.citizenm.com/destinations/amsterdam

  1. New York – Intercontinental Barclays

Hoe ik hier ooit ben beland, is nog steeds een raadsel. Leon en ik namen ons voor om in een budgethotel te slapen in the Big Apple, om de kosten nog een beetje te drukken. ‘En daarnaast zijn we toch nooit op de kamer.’ Dat plan ging niet helemaal door, want met een deal via British Airways konden we aardig goedkoop in het Intercontinental Barclays blijven slapen. En dus liepen we ineens als twee schoffies in een extreem mooi hotel, in hartje New York. Iedereen zag meteen dat we er niet echt bij hoorden, maar hey, who cares?

De kamers zijn heerlijk groot en het bed is fantastisch. Enige nadeel: een tikje gehorig. Verder is het absoluut goed vertoeven hier.

En geloof mij: stiekem ben je nog best veel op je kamer, ook in New York.

barclays

barclays2

new york

Home

  1. Barcelona – Acta BCN 40

Hier ben ik inmiddels als twee (!!) keer geweest: het Acta BCN 40 hotel, vlak naast de beroemde Ramblas in Barcelona. De locatie van dit hotel is absoluut perfect, de airconditioning functioneert uitstekend (erg belangrijk) en het ontbijt is elke ochtend een feestje. En: het is niet zo duur. Heel fijn.

Puntje van kritiek: de bedden zijn keihard. Toen ik er met mijn vriendin Bernice was stootte ze zelfs een keer haar hoofd aan het bed. Maar op zich hoort het bij Spanje: op een zacht matras zweet je meer, dan op een harde. Na een nachtje ben je er wel aan gewend.

acta bcn 40 2

acta bcn 40

barcelona

http://www.hotel-bcn40barcelona.com/

  1. Parijs – Mama Shelter

’s Avonds trekken alle hippe Parijzenaren naar dit hotel: Mama Shelter. Het is er dan ook net een nachtclub, als je ’s avonds na tienen verschijnt. Overal waar je kijkt zie je interessante mensen met hipsterbaardjes.

Overdag is het echter een oase van rust. Mama Shelter is ontworpen door Philippe Starck en alles ademt zijn stijl. Die stijl is wel industrieel, dus romantisch is het niet echt. Wat wel erg romantisch is, is het ontbijt. Super uitgebreid en gigantisch lekker, met alles erop en eraan.

Groot voordeel: Mama Shelter is niet duur, vooral niet voor Parijse begrippen. Nadeel: de locatie. Het ligt vrij ver van de metro af en qua sightseeing is er niks echt in de buurt, behalve begraafplaats Pere Lachèse.

MAMA SHELTER HD - 061

mama shelter 3

mama shelter

http://www.mamashelter.com/paris/

Ik steggel even met mijn hotel voor Parijs, want mocht je nou wat meer te besteden hebben en in het centrum willen verblijven, kijk dan vooral even bij Elysées Régencia. Op nog geen 5 minuten lopen van de Arc de Triomphe en heerlijk luxe. Toppertje!

parijs2

parijs3

http://regencia.parishotels.it/

  1. Rome – Navona Palaca Residenze di Charme

Om Leon’s verjaardag te vieren had ik stiekem een nachtje geboekt in dit prachtige hotel: met een jacuzzi op het balkon. Wordt het nog beter?!

Ja! Want in de kelder bevindt zich ook nog een spa, waar je massages kunt krijgen of lekker in de sauna kunt rondhangen. Daarnaast is de locatie perfect: om de hoek van de Trevi Fontein. Je hoeft nooit iets met het ov te doen, als je hier slaapt.

Nadeel: kost een vermogen. Maar goed, dan heb je ook wat.

rome zelf

rome1

rome2

http://www.navonapalace.com/

Joeh, ik krijg spontane heimwee naar mijn vakanties. Binnenkort maak ik een overzichtje van mijn favoriete hotels in Nederland!

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

2 thoughts on “5 hotel aanraders

  1. Hi Elfi! Gelukkig checken wij ook urenlang allerlei sites en reviews om de beste hotels te vinden, dus misschien toch maar een keer je overgeven aan het onbekende? Wij denken dat we jouw inner controlfreak wel een lesje kunnen leren. Zou leuk zijn als je het avontuur aan zou durven!

    Groetjes,
    Bas van srprs.me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *