When I say yes to the dress – Randy Fenoli

Ik, Elfi Voorhuis, was nog nooit echt naar een bruiloft geweest. Ja, toen ik vier was. Maar dat tellen we voor nu even niet mee. Tot vorige week. Vorige week was ik voor het eerst op een bruiloft. Tot mijn grote genoegen. Vol bewondering keek ik naar de eerste dans van het stel, naar haar witte jurk en dronk ik wijntjes tot ik mijn danspasjes niet meer kon coördineren. Het was een knalfuif.

Ik mocht dan wel nooit naar een echte bruiloft zijn geweest, ik had al flink wat bruiloftervaring opgedaan via de tv. Mijn guilty pleasure is namely Say Yess to the Dress, een show van TLC waarin ze de New Yorkse bruidswinkel Kleinfeld volgen en honderden vrouwen per dag in witte jurken worden gepropt.

Vol verbazing kijk ik naar de vrouwen die een jurk kopen met doorschijnend kant op de buik, naar de vrouwen die gigantisch zware jurken kopen voor hun bruiloft op het strand of naar de bruid die net een maatje te groot is voor die jurk, maar hem wel per se wil dragen. Soms vraag ik me af of vrouwen wel goed nadenken over hun keuze in deze magische zaak, of dat ze het door hun roze Kleinfeld bril ook allemaal niet meer zo goed weten.

Ik weet daarentegen precies wat ik wil als ik ooit mijn witte jurk ga uitkiezen. Randy.

Randy is de gay-verkoper van Kleinfeld. Met zijn roze of paarse stropdas (met bijpassende sokken!) baant hij zich een weg door de duizenden jurken in de voorraadkamer. Hij weet precies waar alles hangt. Hij weet precies hoe alles valt. En Randy weet precies wat jij moet dragen, om er fantastisch uit te zien.

Als een soort tovenaar overtuigt hij alle vrouwen om een sluier te dragen, drapeert hij de jurk precies zoals jij dat wilt en geeft hij de allerbeste complimenten op het perfecte tijdstip, waardoor vrouwen altijd lopen te janken van vreugde aan het einde van hun afspraak. Krokodillentranen, allemaal door Randy.

Op mijn stage vertelde ik trots dat ik hoop dat Randy later mijn jurk uitkiest. Dat het me niet uitmaakt dat ik daarvoor naar New York moet vliegen. Dat het me niet uitmaakt hoeveel het kost. Dat ik soms droom over zijn paarse sokken. Dat mijn leven niet compleet is zonder een advies van Randy en het moment waarop hij de sluier over mijn hoofd drapeert. Dat ik Randy in de armen zal vallen en tranen met tuiten zal huilen, allemaal door zijn perfect getimede compliment en bijpassende paarse sokken.

Mijn collega’s reageerden lekker nuchter: “Moet je eerst gevraagd worden he.”

Ah ja. Dat was ik even vergeten.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

One thought on “When I say yes to the dress – Randy Fenoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *