5 epic dingen om te doen met pakjesavond

DAAAAAAAR WORDT AAN DE DEUR GEKLOPT! Jaaa, jongens en meisjes! Het is weer zover! Pakjesavond! Zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar? Ik ga voor een ritje naar Spanje. Lekker warm.

Maar wat als Sinterklaas stilletjes je huisje voorbij rijdt? Dan moet je er zelf een feestje van maken! Vandaag geef ik je vijf tips om van Pakjesavond een heerlijk avondje te maken.

  1. Pepernoten bakken

Het meest voor de hand liggende, maar wel een favoriet: zelf pepernoten bakken! Nom. Nom. Nom. Ik hou van pepernoten. Het liefst zou ik een pepernoot zijn. Aaah.

Om jullie op weg te helpen kun je hieronder het recept zien van FoodGloss en staan er hier, hier en ook hier nog recepten die je zou kunnen gebruiken. Vergeet niet om de helft van het deeg gewoon zo op te eten. Best. Thing. Ever.

  1. Organiseer een last-minute cadeautjesavond

Als Sint je huisje voorbij rijdt, is het tijd om zelf cadeautjes te fixen. Trommel je vrienden op en organiseer een last-minute pakjesavond. Online kun je lootjes trekken, om het ouderwetse gevoel helemaal compleet te maken. Met of zonder gedicht, dat moeten jullie helemaal zelf weten. Ik zou lekker zonder doen. Aangezien ik vandaag flink in de stress zit over mijn gedicht voor vanavond…

sintenpiet

  1. Zwarte Piet uithangen

Of regenboogpiet. Als dat je ding is. In ieder geval, het is tijd om de piet uit te hangen! Bel familie, vrienden of buren op met kleine kinderen en bied aan Sinterklaas een handje te helpen vanavond. Drop bijvoorbeeld de zak met cadeautjes, klop lekker op de ramen en gooi zoveel mogelijk pepernoten door het huis. Keileuk om te doen en de kinderen hebben ook meteen een mooie avond.

  1. Bordspelletjes!

Jaaa! Trek de spelletjes kast maar open! Ik ben zelf echt een nerd wanneer het aankomt op spelletjes en ik word te blij wanneer iemand voorstelt om een bordspelletje te spelen. JA! JA! IK WIL! KIES MIJ!

Met Sinterklaas hoort het er een beetje bij vind ik. Telefoons, tablets en laptops aan de kant en gezellig binnen met z’n allen. Niks leukers. Bordspelletje erbij en je avond is compleet.

sinterklaas3

  1. Sinterklaas pubquiz

Oeeeh pubquiz! Nog leuker dan een bordspelletje vind ik een goede pubquiz. Me loves me some pubquiz. Neem een standaard pubquiz als opvulling en gooi er wat speciale Sinterklaas vragen tussen. Trommel je vrienden op, verdeel ze in teams, wijs een quizmaster aan en je kunt aan de slag! Wanneer je wint mag je natuurlijk alle pepernoten opeten. Of moet de rest een drankje achterover slaan. Dan wordt het ook meestal erg gezellig. Zie gjinds *hik* komt de stjoomboot *hik*.

Nou zo moet het wel lukken toch? Maak er een heerlijk avondje van en vergeet niet om een hele hoop liedjes te zingen. Want wie komt er alle jaren, zomaar uit Spanje varen?! (goede vraag voor je pubquiz)

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

2 thoughts on “5 epic dingen om te doen met pakjesavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *