5 ElfiSelfie Beauty-tips

Elke dag struin ik tientallen beautyblogs af om te lezen over de nieuwste ontwikkelingen op beautygebied. Make-up is een soort van hobby en ik kan intens genieten van het doen van mijn make-up in de ochtend. Inmiddels draag ik 5 jaar lang bijna elke dag make-up. Soms iets meer, soms iets minder, maar wel altijd met een winged eyeliner. Door de jaren heen heb ik wat kleine trucjes geleerd van visagisten, blogs en mijn bestie Nadine (zonder jou droeg ik nog steeds groene oogschaduw..). Mijn beste tips deel ik vandaag met jullie!

  1. Grotere ogen? Pak eyeliner en een lichte oogschaduw

Enorme ogen? Prachtig! Ik wil ze wel, maar ik heb ze niet. Gelukkig heb je daar make-up voor.

De meeste vrouwen die ik ken trekken hun eyeliner helemaal door onder hun ogen. Hartstikke mooi, maar hierdoor vernauw je je ogen optisch. Als je ze groter wil laten lijken, moet je je eyeliner niet verder trekken dan het midden van je pupil. Zo dus:

eyeliner

Doordat je je ogen niet compleet dichttrekt lijken ze optisch groter. Deze truc is mega makkelijk, maar maakt een enorm verschil. Dit hoeft trouwens niet voor de eyeliner boven je oog, die mag je gewoon doortrekken.

Nog niet groot genoeg? Prima, ik was nog niet uitgepraat. Een lichte oogschaduw reflecteert het licht, waardoor je sommige delen van je oog optisch dichterbij kan laten lijken. Breng je lichte oogschaduw aan in het binnenste van je ooghoeken, onder je wenkbrauw en op het midden van je ooglid. Tadaa, je bambi ogen zijn klaar!

  1. Vollere lippen? Tijd voor wat oogschaduw

Huh oogschaduw op je lippen? Ja, dat heb je goed gelezen. Zoals ik net al vertelde reflecteert een lichte oogschaduw het licht, waardoor het optisch dichterbij lijkt. Door een beetje lichte oogschaduw aan te brengen op het midden van je lippen, lijken ze een stuk voller. Kan je de botox nog even achterwege laten.

Wil je de look nog wat drastischer maken? Dat kan! Pak een mat lippotlood als basis en trek het lijntje van je lippen net iets ruimer. Niet teveel, dat ziet er ook weer gek uit. Daarna kleur je je lippen in met een lipstick die niet iets lichter is en klaar zijn je Kylie Jenner lippen. Ik gebruik hiervoor als Subculture van Mac als lippotlood en Faux van Mac als lipstick.

In dit filmpje van Beautygloss kan je goed zien hoe je je lippen iets voller tekent.

  1. Slanker gezicht? Shapen is je vriend

Nog nooit van shapen gehoord? Onder welke beautysteen heb jij gelegen? Shapen lijkt inmiddels zelfs alweer uit, inmiddels heb je trends zoals baking en strobing. Voor beginners is dat een beetje heftig, dus vandaag leg ik je heel kort de principes van shaping uit.

Zorg voor een matte bronzer met de juiste ondertoon. Veel bronzers neigen al snel naar oranje en je wil niet lijken op Snooki van Jersey Shore. Ik gebruik altijd de matte bronzer van Rimmel, werkt prima en heeft een prachtige ondertoon.

De bronzer breng je aan in een soort 3-vorm op je gezicht: je begint op de zijkant van je voorhoofd, zakt omlaag tot net onder je jukbeenderen en dan breng je nog wat aan op je kin. Tadaa! Door de donkere kleur van de bronzer creëer je een soort schaduwen op je gezicht, waardoor je slanker lijkt.

Lijk je nog niet genoeg op Kim Kardashian? Pak een highlighter of een concealer die een paar tinten lichter is dan je huid. Breng deze aan op je jukbeenderen, op je neusbrug en een beetje boven je lippen. Het is even oefenen, maar als je het goed kan lijk je al snel een kilo lichter. Hoef je gelijk niet meer naar de sportschool!

Op dit plaatje kan je zien waar je alles moet aanbrengen. Deze versie is wel heel erg heftig, dus probeer alleen de donkere plekken te volgen voor je bronzer.

Contour

  1. Perfecte ooglook? Daar heb je plakband voor

Mijn signature avondlook is een gitzwarte ooglook, met zwart aan de buitenrand, maar een hele lichte oogschaduw aan de binnenkant. De zwarte oogschaduw trek ik mee in mijn wing waardoor mijn ogen enorm worden. Echt e-n-o-r-m.

Maar zwarte oogschaduw is een bitch, want het gaat altijd overal zitten en dan wordt het al snel een zooitje. Maak het jezelf dus gemakkelijk en pak er een plakbandje bij. Plakband? Ja, plakband.

Zorg ervoor dat je stukje plakband schoon is en plak hem eventueel eerst even op je hand, als je bang bent dat hij te stevig plakt. Breng hem daarna heel voorzichtig aan op de zijkant van je oog, tot aan je wenkbrauw. Zorg ervoor dat de plakbandjes op ongeveer gelijke hoogte zitten. Dit voelt heel vreemd, maar je ogen wennen er al snel aan.

Geplakt? Mooi! Tijd om te knoeien. Je hoeft nu lekker niet op de buitenkant te letten en als je klaar bent haal je het plakbandje eraf. Tadaa, het perfecte lijntje!

plakband

Bron: Erin Ashley

  1. Een wing zetten is lastig, maar niet onmogelijk

Mijn eerste dagen met een wing waren niet makkelijk. Nu zet ik hem heel snel en maak ik nauwelijks meer fouten, maar de eerste paar keer leek ik op een mislukte versie van Amy Winehouse. Helaas ben ik niet geboren met een perfect wing op mijn ogen. Zou wel fijn zijn.

Als je net begint met het zitten van een wing raad ik je een eyelinerstift aan: deze heeft een klein, zacht puntje waardoor je nauwelijks uit schiet. Het nadeel van zo’n stift is dat ze heel snel uitdrogen. Een oogpotlood is het makkelijkst, maar hiermee krijg je eigenlijk nooit een mooi strak puntje.

Mijn favoriet is daarom een vloeibare, waterproof eyeliner. Ik draag zelf altijd die van Etos, lekker goedkoop en werkt prima. Een vloeibare eyeliner lijkt een beetje griezelig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is deze methode toch echt het makkelijkste. Je krijgt een mooi zwart puntje aan je wing en hij blijft muurvast zitten. Ideaal!

Het zetten blijft natuurlijk het lastigst, dus zorg ervoor dat je bij je eerste poging niet de deur uit hoeft. Zet je ellenboog op een stevige ondergrond en zorg voor een spiegel die goed inzoomt. Heel voorzichtig zet je eerst een normale eyeliner om je ogen heen, zo dun mogelijk. Daarna begin je aan je wing: je kan ervoor kiezen om je oog weer even af te plakken met plakband of je probeert het meteen uit de losse pols. Volg het lijntje van je waterlijn tot je wenkbrauw en maak hier een driehoekje van. Inkleuren en klaar is kees!

Ik heb het geleerd van de fantastische Michelle Phan door dit filmpje 10000x te bekijken.

Onthoud dat je vooral plezier moet hebben met make-up! Experimenteer er lekker op los (vooral op een dag dat je niet naar buiten hoeft hehe) en creëer je eigen stijl. Ik liep al met een wing voordat het cool was. Maar ik ben natuurlijk ook ontzettend hipster.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

One thought on “5 ElfiSelfie Beauty-tips

  1. Ik ben hier zo onhandig in! Fijne tips, want dit soort dingen zelf bedenken of opzoeken lukt me dan weer niet zo goed. Klinkt goed te doen allemaal… zou het ook? Ik hoop het! Ik ga de grote ogen look eens even uittesten vandaag. hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *