20 dingen die vegetariërs nooit meer willen horen

Er zijn een aantal dingen waarvan mensen in de war raken. 1. Dat ik een tweelingbroer heb (Een tweeling broer hebben: de 5 meest gestelde vragen). 2. Dat ik al mijn hele leven een vegetariër ben, omdat mijn ouders al vegetariërs waren toen ik kwam. 3. Maar wel vis eet en dus eigenlijk een pescotariër ben. Van grote ogen en open mond tot hele vreemde opmerkingen. Vandaag vertel ik je over de opmerkingen die ik nooit meer wil horen. Echt nooit meer.

 1. De dieren zijn al dood, kunnen we ze net zo goed opeten.

Eh waarom denk je dat die dieren geslacht zijn? En denk je niet dat er minder dieren worden geslacht als we minder vlees eten?

 1. En als ik je op een onbewoond eiland gooi? Eet je dan wel vlees?

Zal ik jou op een onbewoond eiland gooien? Eet je dan wel zand?

 1. Hahaha, ik heb vlees op je tosti gedaan! HEB JE TOCH VLEES GEGETEN.

Gekkigheid.

 1. Waarom eet je dan wel vis? Vissen zijn toch ook zielig?

Ik eet vis uit praktische overwegingen, want in vis zitten veel van de goede voedingsstoffen die ook in vlees zitten, zoals ijzer. Of ik vissen dan niet zielig vind? Ik probeer altijd vis te kopen met een keurmerk en vissoorten zoals tilapia eet ik niet meer. Zonder vis leven lijkt mij erg ingewikkeld. Respect voor de mensen die het wel kunnen! Als vleeseters lastig doen over dit onderwerp, vertel ik altijd dat ik tenminste iets bijdraag aan het beperken van de vleesindustrie.

 1. Oh je bent verkouden? Had je maar vlees moeten eten.

Zal ik over je heen niezen? Testen hoe goed je immuunsysteem is?

 1. Mensen die al je vegetarische eten op een etentje weg lopen te werken, omdat ze het ‘toch wel erg lekker’ vinden.

Wanneer je je eigen vegetarisch hapje meeneemt of er is een vegetarisch gerecht voor je geregeld bij het buffet, wilt ineens iedereen proeven. ‘OOOOH DIT IS LEKKER’ En weg is je eten.

 1. Ooh, daarom zie je er zo moe uit!

Nee, ik zie er moe uit, omdat ik klaar ben met je bullshit.

 1. ‘Ik ben ook een vegetariër. Half. Ik eet niet elke dag vlees.’ Of: ‘Ik was ooit ook twee weken vegetarisch.’

Dat is dus gewoon niet hetzelfde. Maar goed bezig.

 1. Ga je wel vlees eten als je zwanger bent?

Zie ik eruit alsof ik zwanger ben?

 1. Oooh, daarom ben je zo slank!

Nee, dat is omdat ik niet zoveel troep eet.

 1. Barbecues

Volgens mij vindt niemand een vegetariër leuk op een barbecue. Terwijl ik het helemaal niet ingewikkeld vind! Er is ook genoeg vegetarisch spul voor op de barbecue. Maar ik heb wel een stuk of vijf barbecues op komkommers en stokbrood geleefd, omdat de gastheer het vergeten was.

 1. Oooh, dan heb je dus bloedarmoede!

Nee. Dat heb ik dus niet.

 1. Wat eet je dan wel?!

Er bestaat voedsel naast vlees! Echt waar!

 1. Dan mag je dus ook geen snoep! Want daar zit gelatine in!!

Klopt. Heel goed bedacht. Applaus, applaus.

 1. De indianen gebruiken het woord vegetariër om iemand te beschrijven ‘die lui is en slecht in jagen’.

Ah ja, welke indiaan heeft je dat verteld?

 1. Ik ben niet naar de top van de voedselketen geklommen om planten te eten!

Och ja, vertel me nog een keer over die keer dat je met je eigen handen een bizon slachtte. Niet gebeurd? Oh. Dat dacht ik.

 1. Voelen planten dan geen pijn?!

Voel jij pijn? Zullen we het testen?

 1. Vlees is te lekker om op te geven!

Nee, je hebt gewoon geen doorzettingsvermogen. Dat is een heel ander verhaal.

 1. MAAR IK EET WEL GEWOON VLEES IN JE BUURT HOOR.

Ja joh, jou probleem.

 1. Elke keer weer die stomme discussies.

Wil je oprecht weten waarom ik geen vlees eet? Dan leg ik je met liefde uit dat ik hou van dieren en dat ik het vreemd vind dat de mens zich zo oppermachtig voelt dat wij de keuze mogen maken over honderdduizenden levens en zoiets belachelijks als de bio-industrie daarvoor opzetten. Alsof wij het recht hebben om zomaar alles af te slachten, alleen omdat we ‘mens’ zijn. Als je besluit vlees te eten, eet dan op tenminste dieren die een goed leven hebben gehad.

Daarnaast is de vleesindustrie de allergrootste vervuiler ter wereld. Nope, geen auto’s, geen fabrieken: de vleesindustrie. Als iedereen stopt met vlees eten, helpt dat onze planeet meer dan als we allemaal stoppen met autorijden. Geloof je me niet omdat ik een vegasukkel ben? Luister dan maar even naar Arjen Lubach.

Ik ben geen terror-vegetariër, dat vertelde ik zelfs al in mijn eerste artikel. Ik ga niet tegen je schreeuwen als je vlees eet naast me. Ik vertel je geen zielige verhalen over de bio-industrie. Ik ga niet proberen om je over te halen, want iedereen mag zijn eigen keuze maken. Laat je mij dan ook in mijn waarde? Als ik jou niet lastig val, hoef je mij ook niet lastig te vallen, toch?

En toch hebben zoveel mensen het gevoel dat het normaal is om vegetariërs onnodig af te branden. Zo was er ooit een Facebook post op een Amerikaanse Facebookpagina: “Testerone Nation”. In september postten ze een bericht over waarom het complete onzin was om vegetariër te zijn. Want vlees is oppermachtig. Je bent niet cool zonder vlees, blabla. Nog belangrijker, je wordt zwak zonder vlees en minder intelligent. Hoe vaak ik de quote ‘Kinderen moeten vlees eten. Worden ze groot en sterk van.’, wel niet heb gehoord..

Rot toch lekker op. For the record, ik eet al mijn hele leven geen vlees. Ik ben 1,80 lang en dus langer dan de meest (vleesetende) mannen die ik ken. Ik studeer aan de universiteit en heb een hoog gemiddelde. En ik ben gezond. Kerngezond. Blijkbaar heeft het menselijk lichaam geen vlees nodig.

Dus als je als antivega-terrorist weer een vegetariër besluit af te branden, denk dan even aan deze blogpost. En bedenk je daarna dat ik je een sukkel vind. Niet omdat je vlees eet. Maar puur omdat je mensen niet in hun waarde laat.

Heel veel liefs,

Elfi(Selfie)

9 thoughts on “20 dingen die vegetariërs nooit meer willen horen

 1. Lol @ terrorvegetariër. Ben best moe gezien het al bijna middernacht is, maar ik kon ontzettend lachen om je puntjes.

  Het een en ander zou je eerlijk gezegd ook uit mijn mond kunnen horen want tsja, wat kun je nou tegen een vegetariër zeggen zonder zelf dom en onwetend over te komen? Hihi. Maarja, top dat het je ding is. Ik hou van mensen die ergens voor staan ;)

 2. Haha ja heel erg herkenbaar allemaal, gelukkig trek ik me er gewoon niks van aan als ik weer eens zo’n opmerking naar mijn hoofd gegooid krijg!
  Leuk geschreven!
  -x-

 3. Hahaha… ik voel de frustratie gewoon door het scherm heen komen!!

  Maar alle gekheid op een stokje. Wat een idiote opmerkingen krijg je zeg. Niet te geloven! Waarom zou het iemand boeien dat jíj geen vlees eet? Mij boeit het toch ook niet of iemand vanochtend om 08:30 is opgestaan of om 11:00 of dat iemand liever Nutella eet dan Duo Punotti? Het zijn net zulke onderwerpen om je totaal niet druk om te maken en alle opmerkingen zijn ontzettend misplaatst. Het zegt natuurlijk meer over degene die ze zouden zeggen.

  Zelf zou ik nooit bovenstaande zeggen. Ik ben geen vegetariër, maar ik erger me gewoon standaard aan domme opmerkingen of als er opmerkingen worden gemaakt die ‘none of your business zijn’. Ik verbeter zelfs de opmerking als iemand zegt: “Oh, we moeten rekening houden met haar, want ze is vegetarisch.” Waarop ik het niet kan laten om te zeggen dat ze geen plant is, maar vegetariër. Dat zijn toch twee verschillende dingen! En ik erger me zelfs aan de mensen die op een feestje die paar vegetarische hapjes eten, terwijl volop keus hebben uit vlees. En die vegetarische hapjes niet even laten liggen voor de mensen die het hebben besteld (want tja.. .stokbrood alleen is ook maar zo.. stokbroderig).

  Maar laat een ander lekker in hun waarde. Net zoals ik inderdaad van jou verwacht, dat je mij respecteert die wel vlees eet.

  Trouwens… ik vind zelf niet dat bij de opmerking ‘vlees is te lekker om op te geven’ er per definitie sprake is van geen wilskracht. Ik heb namelijk een gigantische wilskracht die niet te onderschatten is, maar ik wíl gewoon graag vlees eten. Bij mij er geen reden om het op te geven en dat heeft dus niets te maken met wilskracht. Maar ik ben geen gigantische vleeseter. Ik ben Indo en ben gewend om zowel met vlees als vegetarische gerechten te koken. ‘Wij’ eten niet die grote lappen vlees. De opmerking ‘ik móet vlees op mijn bord’ komt volgens mij vaak van mensen die gewend zijn om groente, aardappelen en vlees te eten (in die combi). Ik mis vlees niet als ik een gerecht zonder eet. Ik neem net zo goed een groenteburger als een hamburger (als ik dus wel op de Nederlandse toer ga) en doe dat bij voorkeur biologisch.

  Leuk artikel!

  1. Hahaha, precies! Je krijgt heel wat naar je hoofd geslingerd als je zegt vegetarier te zijn. Zoals Arjen Lubach zei: “Je kunt beter aan Nederlanders vragen om alle asielzoekers op te nemen, ze allemaal als regenboogpiet te verkleden en dat zei 130 mogen op de snelweg en wij 70.”

   Het wilskracht verhaal is weer als mensen het proberen, maar dan besluiten dat er geen leven is zonder vlees, ‘omdat de rest niet lekker is’. Vind ik altijd een beetje gek. Ben erg benieuwd naar wat je zoal klaarmaakt! :) Misschien ideetje voor een blogpost? ;)

   Thanks voor je reactie! <3

 4. Wat betreft punt 4, als je vis eet, ben je geen vegetariër. Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Is ook niks mee. Maar een vegetariër eet geen dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *